Samenvatting

Recensie door voorzitter op 14/10/2017
  • Uitgebracht door Suburban Records
  • Metalfans score82

Anthology of Curiosities is hondsbrutale, snelle en technische deathmetal zoals we die veel te weinig te horen krijgen. Een extra pluim om met dit materiaal voor de dag te komen. 

Pluspunten

  • Snelle, technische death zoals in de good old days
  • Deze dames beuken tot je oren beginnen bloeden

Minpunten

  • Iets meer variatie had gekund, maar zo is het ook al goed. Meer variatie houden we voor het volgende album.

Neen, dit album gaat niet over eenhoorns, glitterbaarden en regenbogen, maar wel over body horror, mentale aftakeling en schimmige individuen. Zeggen ze er meteen zelf bij. Want dat is wat metalheads doorgaans verwachten bij een volledig vrouwelijke metalband. Niet zo bij de Nederlandse Sisters of Suffocation. Zij brengen brutale, snelle deathmetal.

 

De vier jongedames uit Eindhoven, Els, Simone, Amber en Puck, delen naar eigen zeggen een voorliefde voor extreme metal, roze (dan toch!) en nog meer metal. Na een EP in eigen beheer (Brutal Queen) brengen ze hun debuutalbum Anthology Of Curiosities uit. Ze dragen het album op aan de onlangs overleden Danny Van Drongelen, beter bekend als Bidi. Hij was één van de eersten die geloofde in de kansen van deze Sisters en werd hun manager en booker. Hij zorgde mee voor hun eerste successen in Nederland, Duitsland en België. De Sisters of Suffocation spelen bij ons regelmatig in het clubcircuit en mochten ook reeds aantreden op het Antwerp Metal Fest en het Bruges Metal Fest.

Deze Sisters brengen hun deathmetal hondsbrutaal. Zangeres Els bedient zich van cleane vocals, screams en een heel diepe grunt. Denk bij dat laatste aan Marloes van Izegrim. Gitariste Simone heeft een voorliefde voor heel technische en snelle partijen, eerder dan wat melodie te gaan zoeken. Al vind je op Anthology Of Curiosities al meer variatie en melodie dan op Brutal Queen. Drummer Amber houdt het tempo strak en hoog. Bassiste Puck legt telkens een mooie basis en zorgt dat het geluid wat extra volume krijgt.

De opnames werden in goede banen geleid door Martin Furia, een Argentijn die vroeger bij Jesus Martyr zat en nu bij het Antwerpse Bark speelt. Hij zat ook al achter de knoppen bij Altar, Bliksem, Incinerate en Vanderbuyst, en ook al bij de EP Brutal Queen van de Sisters of Suffocation. Muzikaal moet je denken in de richting van Bloodbath, Autopsy, het oude werk van Bolt Thrower en Obituary ten tijde van Cause of Death. Maar de dames doen in de eerste plaats hun eigen ding. De beste nummers zijn het meeslepende I Swear, Psycho Surgery en de nerveuze, snelle death van Shapeshifter, Our Bodies Will Rot en Limb From Limb.

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?