Samenvatting

Recensie door Maarten op 09/10/2017
  • Uitgebracht door Century Media Records
  • Metalfans score82

Radio Moscow scheurt en groovet er lustig op los, en levert een uitstekend album af, dat helaas lijdt aan enkele schoonheidsfoutjes. Maar laat dit je zeker niet tegenhouden om New Beginnings luid door je autospeakers te klaten knallen. 

Pluspunten

  • Zeer sterke, aanstekelijke en zwaar rockende nummers
  • Niet bang om te experimenteren
  • Prachtige sound

Minpunten

  • Overload aan effecten op de zang
  • Zwakkere B-zijde

Er zijn weinig dingen in het leven waarover een algemene consensus bestaat, maar mijn bewering dat er geen betere roadtripmuziek bestaat dan de nummers van Radio Moscow valt toch moeilijk te ontkennen. Ook hun vijfde plaat zal ik graag door mijn autospeakers laten knallen: met New Beginnings levert dit Amerikaans psychedelisch hardrocktrio weer een klepper af met alles wat we van hen kunnen verwachten.

Openen doet het album met de excellente, no-nonsensetrack New Beginning. Dit is een lekker nummer, met prachtig gitaargeweld aangevuld met de zware rockstem van Parker Griggs en de vlot groovende bas van Anthony Meier. Het nummer speelt het veilig, we horen weinig dingen die we nog niet eerder hoorden, maar het is een geperfectioneerd typisch Radio Moscow-nummer. Over de loop van het album komen ze los, en is er duidelijk plaats voor vernieuwing en progressieve elementen, zonder hun kenmerkende psychedelische, rockende sound te verliezen. Één van mijn favoriete nummers op dit album is het instrumentale Woodrose Morning, dat met een subtiele drumtrack van Paul Marrone je rustig maar meeslepend hypnotiseert, en de toon zet voor de eerste helft van het album. Dit scheurt naadloos over in het groovende Driftin’, opgevolgd door de climax van de A-zijde van het album, het sublieme No One Knows Where They’ve Been. De B-zijde voelde jammer genoeg nét dat tikkeltje minder aan, al levert het wel het excellente slotnummer Dreams, dat met bijna 6 minuten veruit het langste nummer op deze plaat is. Het nummer verveelt echter geen seconde, en sluit het album uitstekend af.

New Beginnings is een uitstekende plaat, die zowel oude als nieuwe fans zal aantrekken. Het geheel is een groovend stuk psychedelica dat een hoge herbeluisterwaarde heeft, met prachtige solo’s en mooie progressieve elementen. Jammer genoeg vond ik de tweede helft duidelijk minder goed dan de eerste, en hoewel de vele effecten op de zang typerend zijn, was het bijwijlen toch een overload die storend kan overkomen. Al bij al is dit een meer dan degelijk album, dat jammer genoeg enkele schoonheidsfoutjes heeft.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?