Samenvatting

Recensie door LiesaM op 08/10/2016
  • Metalfans score80

Death Is Liberty zorgt voor muziek zonder grenzen. A Statement Darkness is een ongewoon, maar fantastisch album. Met hun statement "No Limits! Love in Music! zorgen ze voor een erg gevarieerd, maar toch samenhangend album. Saai is deze band zeker en vast niet!

Pluspunten

  • Variatie
  • Gitaarsolo's
  • Ongewoon

Minpunten

  • Geen overgang

Death Is Liberty maakte oorspronkelijk al een eerste goede indruk en nu zijn ze terug met hun debuutalbum A Statement Darkness. Ville Lapio (gitaar), Eetu Pakkanen (drums), Eero Vehniäinen (bas) en Teppo Haapasalo (gitaar en vocals) vormen samen dit “progressive metal alternative quartet”. Een hele mondvol, maar dat komt omdat hun muziek erg moeilijk te categoriseren valt.

Als je de band niet kent, laat het eerste nummer ‘To the end’ zeker en vast al een indruk na. De muziek is een beetje ongewoon. Je moet eerst wat wennen aan hun stijl, maar je zal er zeker en vast inkomen! Naar het einde toe wordt het nummer vrij episch. Dit terwijl het volgende nummer ‘Quiet tides’ een totaal andere kant van de band laat zien. Het is een melodisch nummer met een goede structuur en tekst. En ja hoor, daarna weer iets helemaal anders. ‘Mrs. Nothing wrong’ zorgt heel onverwacht voor een klap in je gezicht. Dit nummer is waarschijnlijk het meest agressieve van het hele album en is gevuld met goed gitaar riffs. Dit was dan ook het eerste nummer dat me erg aansprak toen ik ‘A Statement Darkness’ voor het eerst beluisterde.

En zo gaat het verder… Van goede gitaarsolo’s en teksten in een meer alternatieve stijl naar helemaal ‘what the hell is happening’-momenten. Op deze manier tonen de bandleden ons hun muzikale talent zonder grenzen.

Het album gaat van een lichtere alternatieve toon naar een eerder donkere en zelf bijna depressieve stijl. Je kan je goed inleven in de muziek, zelfs al lijkt het bij het eerste gehoor nogal vreemd. Mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Hero of the other way’ en ‘Until the morning comes’. Twee nummers die zeker de moeite waard zijn om eens op te zoeken.

Ondanks de ongewone stijl van Death Is Liberty, ben ik zeker een fan en ga ik het album zelfs nog enkele keren beluisteren. De band heeft zeker en vast hun doel bereikt, namelijk muziek maken zonder grenzen met als statement: “No Limits! Love in Music!”


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?