Samenvatting

Recensie door Srachex op 12/03/2024
  • Uitgebracht door AFM Records
  • Metalfans score85

Op Stand United staat weer een flinke verzameling lichtverteerbare en catchy heavymetalsongs. Firewinds tiende album borduurt lustig verder op het naamloze negende album. Veel verrassingen heeft Firewind niet in petto, maar dat stoort niet omdat de kwaliteit van de songs meer dan prima is.

Pluspunten

  • Langhans is een perfecte match met Firewind
  • Sterk gitaarspel

Minpunten

  • Niets noemenswaardigs

Sinds 2020 waait een nieuwe wind door Firewind. Herbie Langhans verving Henning Basse die op Immortals te horen was. Stand United is het tweede album met Langhans achter de microfoon en het tiende album in de discografie van de band. 

Gus G. heeft ook op dit album weer een flinke verzameling lichtverteerbare en catchy songs geschreven. Natuurlijk is deze bekende Griek met zijn sterke gitaarspel het uithangbord van Firewind. Er is overal wel plaatsgemaakt voor een flitsende solo van Gus’ hand. Een tweede gitarist op de albums wordt al sinds het ontstaan van de band krampachtig geweerd. Wanneer Gus uitpakt met snelle riffs zoals op Destiny is calling is het helemaal smullen! Het is op deze nummers dat Firewind kan uitpakken als heavymetalband die het gemiddelde overstijgt.

Natuurlijk zijn er ook weer een handvol makkelijk meezingbare nummers geschreven. Zoals het eerdergenoemde nummer, Salvation Day, Stay United, Come Undone en Fallen Angel. Herbies rasperige stem is de perfecte match voor deze nummers. De meest opvallende song op Stand United is Talking in Your Sleep. Het nummer heeft een heerlijke rockvibe en breekt met de heavymetal van het album, desondanks is het toch een van de sterkere nummers op dit album geworden.

Stand United borduurt lustig verder op het naamloze negende album. Veel verrassingen heeft Firewind niet in petto, maar dat stoort niet omdat de kwaliteit van de songs meer dan prima is. 

Stand United kende een release op 1 maart 2024 via AFM Records.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?