Samenvatting

Recensie door Srachex op 19/04/2023
  • Uitgebracht door AFM Records
  • Metalfans score80

Saint Deamon scoort met melodische powermetal en catchy refreinen. Over League of the Serpent kan er weinig negatiefs gezegd worden, buiten het feit dat het nergens echt origineel wordt, of dat de teksten clichématig aanvoelen.

Pluspunten

  • Leuke licht verteerbare en makkelijk meezingbare nummers
  • Melodische powermetal volgens het boekje

Minpunten

  • (eventueel) Originaliteit en clichématig teksten

Saint Deamon is een Zweedse powermetalband die sinds 2006 actief is. League of the Serpent is sinds die tijd slechts hun vierde full-length, dit komt omdat er tussen album 2 en 3 een pauze zit van een decennium. Anderzijds bestaat de volledige bezetting – op de drummer na – uit leden die sinds het begin van de band reeds actief waren. Ik ga ervan uit dat ik op dit vierde album een band ga horen met muzikanten die volledig op elkaar zijn ingespeeld.

En dat is op dit album inderdaad duidelijk te horen. League of the Serpent wordt afgetrapt door At Break of Dawn wat een stevige uptempo melodische powermetalsong is met een erg catchy en galopperend refrein. Dit nummer is de perfecte albumopener, Saint Deamon brengt hier melodische powermetal perfect volgens het boekje. Er staan nog zulke leuke licht verteerbare en makkelijk meezingbare nummers op dit album, nl: Load your cannons en Lord of the Night.

Saint Deamon schuwt ook de semiballades niet op dit album. Doorgaans vind ik semiballades (of echte ballades) de gruwelijkste nummers op een album, maar hier niet. Lost In Your Sin is een emotioneel nummer dat me toch wist te bekoren. A Lie To Be Done ligt me iets minder maar is nog steeds sterk genoeg om te overtuigen. Het is op de momenten dat Saint Deamon speels en experimenteel uit de hoek komt, dat ze echt hun kunde laten zien. Zoals bijvoorbeeld op Gates of Paradise dat start met symfonische bombast en de zang van Jan Thore Grefstad die wat Oosters aanvoelt. Van mij had er zelfs wat meer van dit op het album gemogen.

Saint Deamon scoort met melodische powermetal en catchy refreinen, al proberen ze soms wat zwaardere nummers te brengen zoals Raise Hell om wat afwisseling te bieden. Over League of the Serpent kan er weinig negatiefs gezegd worden, buiten het feit dat het nergens echt origineel wordt, of dat de teksten clichématig aanvoelen. Maar dat zal de gemiddelde powermetalfan worst wezen, want ook dit is melodische powermetal volgens het boekje en Saint Deamon maakt dat goed met een evenwichtig en degelijk album. Dit album is er voor fans die alles snoepen wat uitkomt op gebied van melodische powermetal!

League of the Serpent kent een release op 21 april 2023 via AFM Records.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?