Samenvatting

Recensie door Srachex op 28/12/2022
  • Uitgebracht door Immortal Frost Productions
  • Metalfans score90

Beyond Helvete brengt blackmetal zonder experimenten of kruisbestuivingen met andere genres, maar authentieke, compromisloze, harde muziek die minstens even geniaal wordt gebracht als hij schizofreen is.

Pluspunten

  • Uitmuntende sfeer
  • Beklijvende plaat

Minpunten

  • Niets noemenswaardigs

Beyond Helvete is een eenmansband uit Duitsland die met Anthem Of Decay zijn vierde album uitbrengt. Net als voorganger MMXX komt dit album uit bij het Belgische platenlabel Immortal Frost Productions. Omdat dit label in het verleden al bewezen heeft een uitstekende neus te hebben voor goede blackmetalplaten, was ik ook ditmaal ontzettend nieuwsgierig naar de nieuwste telg in hun catalogus.

… en wat werd die nieuwsgierigheid beloond! Ik hou wel van extreme blackmetal met een schizofreen kantje in de sound en Anthem Of Decay weet deze voorliefde perfect te bevredigen. Er valt niet echt een nummer uit te plukken, want dit album moet als één geheel geconsumeerd worden. De blackmetal is furieus, retestrak en veelal uptempo. 

Bepaalde genres, zoals deze vorm van blackmetal, moeten het niet hebben van originele composities, maar van sfeer en setting. Laat net dat doorslaggevend zijn op Anthem Of Decay. De sfeer die de plaat oproept is echt beklijvend en verslavend. Het hoge tempo, de soms haast hypnotiserende riffs en de schizofrene toets in de vocalen maken deze plaat af. De muziek dreunt compromisloos en zonder medelijden als een pletwals over je heen. Ik heb Anthem Of Decay verschillende keren op repeat kunnen beluisteren zonder één keer het gevoel te krijgen dat ik iets anders wil horen. Slimme tempowisselingen in de nummers maken dat je aandacht terug wordt opgepikt op de momenten dat deze zou verslappen. Dit is misantropische blackmetal die tot in de perfectie wordt gebracht.

Blackmetalfans die geen experimenten of kruisbestuivingen met andere genres willen horen, maar authentieke, compromisloze, harde muziek die minstens even geniaal wordt gebracht als hij schizofreen is, moeten deze plaat opzoeken en beluisteren. Ik beloof dat je niet teleurgesteld zult worden! Vernieuwend is het voor geen meter, beklijvend des te meer! Beyond Helvete blaast je op deze plaat 41 minuten lang volledig weg, gunt je geen rust en kruipt onder je huid om je te bevriezen tot in je kern. Heerlijk, graag meer van dit! TIP: weer alle externe factoren, druk hieronder eens op de play-knop en laat je door het titelnummer wegblazen.

Anthem Of Decay kende een release op 25 november 2022.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?