Samenvatting

Recensie door LiesaM op 13/08/2016
  • Metalfans score73

Rekoma heeft bij mij zeker en vast gescoord met hun EP. Vanaf de eerste noten, was ik al helemaal verkocht. Er is een mooie afwisseling tussen de melodische delen en het betere gitaar- en drumwerk. Het is het soort muziek waar iedere metalfan zich toch wel een beetje in kan vinden en eens uit de bol op kan gaan of juist van kan ontspannen.

Pluspunten

  • Evenwicht melodie & ritme
  • Albumhoes

Minpunten

  • Somber
  • Nog geen eigen stijl

Rekoma is een Finse band die in 2014 werd opgericht en Circle of Hate is hun eerste release. De band bestaat uit vijf muziekkanten, namelijk Jani Redkin (vocals), Antti Maunula (bas), Juha Itola (drums), Arttu Korpela (gitaar) en Samuli Maunuli (leadgitaar).

Circle of Hate is het resultaat van de bandleden hun gemeenschappelijke angst en ambitie. De EP bestaat uit vier nummers waarin ze hun teleurstelling in de samenleving, de mensheid en relaties uiten. Dat is dan ook te horen aan de muziek. De melodieën en riffs zijn vrij somber en loom, terwijl de lyrics iets gevarieerder zijn. Maar niet getreurd, de goede gitaarsolo’s geven de nummers wat extra ‘punch’.

Rekoma heeft bij mij zeker en vast gescoord met hun EP. Vanaf de eerste noten, was ik al helemaal verkocht. Er is een mooie afwisseling tussen de melodische delen en het betere gitaar- en drumwerk. Het is het soort muziek waar iedere metalfan zich toch wel een beetje in kan vinden en eens uit de bol op kan gaan of juist van kan ontspannen. Mijn persoonlijke favoriet is het laatste nummer op de EP, “Down the drain”. Het nummer is iets minder ‘hard’ en veel melodischer dan de andere nummers, maar de lyrics zijn erg mooi. Voor de fans van bands als In Flames, Megadeth of Slayer, is Rekoma zeker een aanrader. Deze bands zijn dan ook een inspiratie voor de leden van Rekoma.

Verder was ik ook meteen fan van de albumhoes. Hoewel ik niet echt de link zie met het thema en de muziek zelf, vind ik deze erg leuk. Het is eens iets anders dan die ‘typische’ look van metalalbums en ik denk ook dat dergelijke covers een iets breder publiek kunnen aanspreken.

Circle of Hate is alvast een goed voorproefje van het album waaraan de band momenteel al aan het werken is.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?