Samenvatting

Recensie door Srachex op 10/01/2022
  • Uitgebracht door Steamhammer/SPV
  • Metalfans score70

Blood On Blood is een feest van herkenning, want Running Wild is meester in zelfplagiaat. Fans van de band kunnen hun hartje ophalen, want dit zeventiende album is een degelijke plaat geworden.

Pluspunten

  • Feest van herkenning

Minpunten

  • De ware belichaming van zelfplagiaat

Een ruime introductie voor Running Wild zal in de recensie uit den boze zijn, want wie kent deze Duitse piraten nog niet? Blood On Blood is al het zeventiende album van deze band. Op de eerste twee albums was de band nog op zoek naar zijn sound, maar vanaf Under Jolly Roger wisten deze Duitsers wat ze wilden brengen – al zal ik Duitser moeten zeggen, want eigenlijk is Running Wild al vele jaren gewoon Rock 'n' Rolf Kasparek plus enkele inwisselbare muzikanten.

Heb je nog nooit een Running Wild-plaat gehoord, snor op YouTube of Spotify de klassiekers Port Royal, Death or Glory, maar wat mij betreft ook Black Hand Inn eens op. Om de een of andere reden is Running Wild een band geworden waarvan ik alle albums spaar. Zonder een bijzondere voorliefde voor de muziek te hebben (op de eerdergenoemde klassiekers na). Waarom? Geen idee, het is nu eenmaal zo.

Kasparek heeft een erg herkenbare riffstijl en ergens weten de gitaren me steeds te raken. Ik kan moeilijk op de muziek van Running Wild stilzitten. Ook op Blood On Blood is het een feest van herkenning, want Running Wild is de ware belichaming van zelfplagiaat. De riffs op dit zeventiende album heb je ergens in de discografie wel eens horen passeren. Ook de refreinen en andere teksten zijn zo inwisselbaar en mierzoet dat het pijn aan mijn oren moet doen. Toch betrap ik mezelf erop dat ik ook van dit zeventiende album met inwisselbare nummers kan genieten. Zo goed als de klassiekers van weleer wordt het toch nooit. Running Wild schuwt verandering en evolutie alsof het een hoofdzonde is.

Daarom behoeft deze plaat geen diepe track-by-track review en kan ik relatief kort zijn. Blood On Blood is een degelijk album waaraan vooral de fans van de band hun hartje kunnen ophalen. Running Wild heeft in het verleden slechtere platen uitgebracht. Ben je nieuwsgierig naar deze band, ga dan de klassiekers die ik eerder opnoemde eens opzoeken. Heb je Running Wild al enkele albums uit het oog verloren, dan is Blood On Blood een prima album om terug op het piratenschip te springen. Het afschuwelijk lelijke artwork krijg je er gratis bij.

Blood On Blood kende een release op 29 oktober 2021 via Steamhammer Records.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?