Samenvatting

Recensie door voorzitter op 03/09/2021
  • Uitgebracht door Sony Music
  • Metalfans score75

Op … And Just Niks For All schippert Fleddy Melculy tussen het bevestigen van het beste dat we al kenden van de band en een meer-van-hetzelfde-gevoel. De verrassing is nu helemaal weg, gelukkig is de humor terug. 

Pluspunten

  • Gespierde metalcore, volgens het boekje
  • Grappige lyrics

Minpunten

  • Soms is het meer van hetzelfde

Fleddy Melculy heeft, nog geen anderhalf jaar na hun derde album Sabbath Fleddy Sabbath, de nieuwe EP …And Just Niks For All uit. 

De introductie door Urbanus (Papa FM) is een beetje overbodig. Daarna krijgen we zeven tracks, waarvan we er vier al kennen als vooruitgeschoven single: T-shirt Van Fleddy Melculy, Niks, Freddie en Backstage. Die worden aangevuld met Slaap en God Is Een Kapper. Er is ook nog een bonustrack: een cover van De Gefrustreerde Automobilist van de legendarische Belgische punkband Belgian Asociality

Een paar dingen vallen op. Muzikaal is dit nog altijd de gespierde metalcore die we kennen van deze band: agressief, met veel pompende energie, snel en in your face. In de lyrics zitten opnieuw leuke grappen en bedenkingen, zoals bij het debuut Helgië. Op Sabbath Fleddy Sabbath waren die ingeruild voor bijtend sarcasme en frustraties, maar de coronapauze heeft blijkbaar ook inspiratie gebracht. God Is Een Kapper was misschien een betere single geweest dan Niks of Backstage. De cover van Belgian Asociality is top. Van dezelfde band hadden ze net zo goed Morregen of Moeidoenie kunnen coveren, wat misschien nog meer voor de hand zou liggen. Van nog meer lef zou het getuigen mochten ze zich eens aan Will Tura wagen. 


 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?