Samenvatting

Recensie door voorzitter op 29/07/2021
  • Metalfans score75

Servants is een heel aangename kennismaking met Kerbeross. Hun mix van agressieve metalcore met orkestrale elementen klinkt fris en het niveau van zowat alles laat het beste verhopen voor de toekomst van deze band.

Pluspunten

  • Originele aanpak
  • Veel energie en pompende ritmes, maar ook leuke melodieën en compacte solo's

Minpunten

  • In de lyrics ontbreekt het wat aan originaliteit
  • De grunts zitten vaak in exact hetzelfde spectrum

Kerbeross is een orchestral metalcoreband uit Gent die sinds 2010 aan de weg timmert en nu met Servants een knappe EP uitheeft.

Metalcore met orkestrale of symfonische elementen hoor je niet zo heel vaak. En het interessante is dat ze die elementen niet beperken tot de intro's of kalmere intermezzo's, maar dat ze die aanhouden doorheen de volledige tracks. Dat maakt dat deze hellehonden zich netjes kunnen onderscheiden van het pak. Bovendien klinkt Kerbeross - los van het orkestrale - knisperend fris in songopbouw en aanpak. De songopbouw is gelaagd en complex en dat levert een mooi contrast met het militante en drammerige van de core-elementen. Het is een uitdaging voor band en luisteraars.

Alles werd thuis opgenomen en gemixt, maar dat merk je niet of nauwelijks. Enkel de cleane vocalen op Artifacts zitten voor mij wat te ver in de mix. Op Through Purgatory is het 'evenwicht' beter. De cleane vocalen mochten ook zeker nog wat agressiever. Maar dan hebben we het al over details en daarmee doen we de kwaliteit van deze EP te kort. Voor een debuut, want dat is het toch voor Kerbeross, is dit top.

Met nog twee extra tracks had Servants een album kunnen zijn, maar liever een EP met een constant hoge kwaliteit dan een album met overbodige vullers.

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?