Samenvatting

Recensie door voorzitter op 16/01/2021
  • Metalfans score75

Rage Of War is een heel pittig album dat lekker wegluistert. FireForce weet hier zowel de fans van de klassieke als de modernere heavymetal te charmeren.

Pluspunten

  • Band met een eigen gezicht
  • Heel degelijk ingespeeld en opgenomen

Minpunten

  • In de lyrics ontbreekt het wat aan originaliteit

Rage Of War is het vierde album van de Belgische heavy metalband FireForce en het eerste voor hun nieuwe label Rock Of Angels Records. De band heeft alweer een nieuwe line-up met gitarist Erwin Suetens als enige die er van bij het begin bij was. Ondanks de voor metalbands niet ongewone bezettingswissels toont FireForce een eigen gezicht op dit album.

Rage Of War klinkt heel gedreven, met veel uptempo heavy metal en leuke en soms interessante combat-gerelateerde lyrics. Het voordeel van dat centrale thema is dat je beschikt over een arsenaal onderwerpen dat nooit uitgeput geraakt. De sound is ondanks de nieuwe zanger heel herkenbaar, maar gaat op dit album misschien iets meer naar de klassieke heavy- en powermetal dan die op het vorige full album. 

Als het tempo zakt, zoals op powerballad Forever In Time, klinkt FireForce een beetje doorsnee. Vocaal moet zanger Asselberghs hier het onderste uit de kan halen en dat gaat maar net goed. FireForce excelleert wel in tracks met een stevig tempo als Running, Firepanzer en March Or Die. De track 108-118 koppelt speed- aan powermetal en zorgt zo voor een fijne afwisseling. Army Of Ghosts en From Scout To Liberator klinken moderner dan de songs op de eerste helft van het album en hebben een beetje de theatraliteit die we kennen van bij Sabaton.

Van de drie tracks die je enkel op de cd vindt, springt A Price To Pay er wat tussenuit met een coole 80's-vibe. De vinyl-track Tale Of The Desert King klinkt net zo retro, maar met een sloom midtempo dat mij een beetje in slaap wiegt. En dat was waarschijnlijk niet de bedoeling.

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?