Burgemeester van Dessel ziet GMM liever niet doorgaan in juni

Gepubliceerd door demon326 op 03/04/2020 - 14:17

De grote vraag die metalfans al sinds het begin van de lockdown bezig houdt is of de feesteditie van Graspop Metal Meeting nog wel door zal kunnen gaan.  De organisatie blijft erin geloven dat het festival gewoon door zal kunnen gaan, maar daar denkt Kris Van Dijck, de burgemeester van Dessel, anders over.

Van Dijck ziet het festival liever niet in juni doorgaan en verwijst hierbij naar alle andere grote en internationale evenementen die links en rechts afgelast worden. Van Dijck zegt er wel meteen bij dat enkel de nationale Veiligheidsraad de ultieme beslissing kan nemen en dat de voorbereidingen voor het festival momenteel nog steeds door gaan zoals gepland. Ook Graspop Metal Meeting vermeldt op hun website dat het festival voorlopig nog doorgaat zoals gepland.  

 

De organisatie achter het festival laat ons vandaag het volgende weten:

 

Het is zeer begrijpelijk dat er in de huidige omstandigheden veel vragen zijn over het wel of niet doorgaan van Graspop Metal Meeting 2020.

We begrijpen jullie bezorgdheid. We doen ons uiterste best om de 25ste editie van GMM door te laten gaan maar we stellen natuurlijk de veiligheid van al onze festivalgangers, de medewerkers en de artiesten voorop.

Voorlopig gelden de maatregelen van de overheid maar tot 19/4/2020. Het is niet zeker hoe de situatie daarna gaat evolueren. Indien bepaalde maatregelen versoepeld zouden worden, is het zelfs niet uitgesloten dat wij eind juni nog geen grote manifestaties mogen organiseren met het oog op de volksgezondheid. Wij moeten wat dat betreft wachten op het advies van de overheid.

Voorlopig gaan wij door met onze voorbereidingen en wachten wij samen met jullie geduldig af.

We roepen jullie dan ook op om de maatregelen van de overheden goed op te volgen: blijf thuis, was regelmatig je handen en vermijd fysiek contact.  Zorg goed voor jezelf en voor de personen rondom je.

Bedankt voor het begrip.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?