Bands starten inzamelingsactie

Gepubliceerd door demon326 op 24/03/2020 - 10:10

Door het coronavirus worden wereldwijd evenementen afgelast, landen sluiten hun grenzen en dat heeft ook zo zijn gevolgen. Kleine en middelgrote groepen kunnen enkel maar blijven voortbestaan door op tournee te gaan en merchandise te verkopen, omdat cd’s en digitale verkopen niet voldoende opbrengen. Door de wereldwijde crisis worden veel bands genoodzaakt onmiddellijk hun tour-activiteiten stop te zetten, maar daardoor zitten sommige bands nu met schulden. De kosten voor hotels, vliegtuigreizen, bussen en visums worden veelal niet terugbetaald.

Om dit te bekostigen hebben bands een crowdfundigcampagne gestart waarbij fans een bedrag naar keuze aan de desbetreffende groep kunnen doneren om zo de band uit te kosten te halen. Ook het indi-platform bandcamp besloot onlangs om 24 uur lang hun percentage af te staan aan de noodlijdende bands. 

 

De lange lijst met bands kan je bekijken door hier te klikken. Speel jij in een band en wil je dat deze wordt opgenomen in de bovenstaande lijst? Neem dan contact met ons op en wij voegen de groep toe aan het document.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?