Living Gate headliner op Antwerp Metal Fest 2020

Gepubliceerd door Jennifer op 03/02/2020 - 14:09

Antwerp Metal Fest pakt vandaag uit met een tweede headliner. Dat wordt de nieuwe deathmetalband Living Gate, die op het festival hun enige show in de Benelux zal spelen. De band heeft leden uit Amenra, Wiegedood, Oathbreaker en Yob en werd gecreëerd toen deze bands samen op tour waren. De leden vonden elkaar terug in hun liefde voor klassieke Death Metal (Morbid Angel, Suffocation en uiteraard Death), maar ook in de hedendaagse (Tomb Mold, Blood Incantation) en zijn met respect voor elkaars kunnen met deze band begonnen. Ze opteren om niet te gaan voor een gepolijste sound en zetten daarom in op zware drums, gedrapeerd in een sausje van dreigende riffs en gutterale klanken. In mei komt hun eerste EP 'Deathlust' uit, die ze op Antwerp Metal Fest exclusief komen voorstellen.

Living Gate bestaat uit Lennart Bossu, Wim Coppers, Aaron Rieseberg en Levy Seynaeve. Hieronder kan je nu luisteren naar hun eerste single Living Gate.

Antwerp Metal Fest 2020 gaat door op 30 en 31 mei in het Fort van Merksem. Eerder werd Sodom al als headliner bekend gemaakt. Ook Crisix, Conan, Bleeding Gods, Skelethal, Fire Down Below, Behind Bars, Speed Queen, Primal Creation, Toxic Shock, Hemelbestormer, Stab, Toxic Shock en Arkangel staan al op de affiche.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?