Metallica weer op één in Zwaarste Lijst 2019

Gepubliceerd door Jennifer op 21/04/2019 - 19:47

De Zwaarste Lijst zit er alweer op voor dit jaar. De afgelopen uren konden we genieten van de 66 zwaarste platen van de Studio Brussel luisteraars. En wonder boven wonder, Metallica voert opnieuw de lijst aan met Master of Puppets. Ze halen het dit jaar van Iron Maiden met Fear of the Dark en Tool met Schism.

Metallica (7 nummers), Iron Maiden (5 nummers), Rammstein en Slipknot (elk 4 nummers) staan het vaakst in de lijst.

Acht nummers verdwenen uit de lijst. Alice Cooper, Hatebreed, Led Zeppelin en Dio staan er helemaal niet meer in dit jaar. Nieuwkomers zijn onder meer The Sound Of Silence van Disturbed, The Devil In I van Slipknot, Stinkfist van Tool, Doomsday van Architects. De hoogste nieuwkomer is ons eigenste Amenra met A Solitary Reign op 36. Grootste stijger was dan weer het Belgische Brutus dat met All along 26 plaatsen won en op 18 eindigt. 

Andere Belgische bands in de lijst dit jaar zijn Fleddy Melculy (met T-Shirt Van Metallica op 35), nogmaals Amenra (met razoreater op 44) en Steak Number Eight (met The Sea is Dying op 11). Channel Zero staat opnieuw met drie nummers in de lijst. Suck my energy eindigt op 39, Help op 19 en Black Fuel blijft het hoogste Belgische nummer op plaats 4.

Je kan de Zwaarste Lijst 2019 hier her beluisteren!

Top-10 Zwaarste Lijst 2019:

  1. Metallica - Master of Puppets
  2. Iron Maiden - Fear of the Dark
  3. Tool - Schism
  4. Channel Zero - Black Fuel
  5. System Of A Down - Chop Suey
  6. Metallica - One
  7. Motörhead - Ace Of Spades
  8. Rage Against the Machine - Killing In The Name
  9. Slayer - Raining Blood
  10. Slayer - Angel of Death

Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?