Throwback Sunday: Quorthon

Gepubliceerd door Srachex op 21/04/2019 - 10:57

De naam Ace Börje Forsberg zal bij niet veel mensen een belletje doen rinkelen, maar als we Quorthon zeggen zullen de euro’s snel vallen. In 1983 richtte Quorthon Bathory op. Bathory stond samen met Venom en Hellhammer (later Celtic Frost) aan de wieg van de huidige black metal. Quorthon stond met Bathory ook aan de wieg van het Viking metal genre. De bands en muzikanten die aangeven door Bathory geïnspireerd te zijn, zijn quasi oneindig. Bathory’s roem startte op het album Bathory in 1984. 

Bathory afbeelding

Het was de bedoeling dat de duivelse geit op de oorspronkelijke cover van dit legendarische album een gouden kleur zou hebben. Omdat dit destijds te duur was om te printen, heeft het toenmalige label voor de kleur geel gekozen. Quorthon verafschuwde deze beslissing en daarom zijn alle verdere herdrukken steeds in het zwart-wit gebleven. Er werden slechts 1000 stuks van deze originele versie gedrukt, wat dit tot een echt hebbedingetje voor de verzamelaars maakt.

Helaas stierf Quorthon in 2004 aan een hartaanval. Hij werd slechts 38 jaar. Wij willen deze genie bij metalfans.be graag een eerbetoon geven en daarom kiezen we deze #throwbacksunday voor het integrale debuut van deze legendarische band (laat u vooral niet afschrikken door de eindeloos lange intro). Wordt u ook nostalgisch van dit album, deel dit bericht dan onder al je vrienden en vertel ons vooral welk Quorthon album jou het meeste nostalgie bezorgt.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?