Shuulak legt single onder de kerstboom

Gepubliceerd door voorzitter op 27/12/2018 - 12:44

Shuulak is een prima Nederlandse moderne alternatieve metalband die we ook al een paar keer in België aan het werk konden zien en hopelijk nog wel meer kunnen zien en horen. Shuulak dropte op 25 december de nieuwe single Albedo met drie tracks onder de kerstboom. Die liggen netjes in het verlengde van de vorig jaar uitgebrachte EP Nigredo, maar ze voegen deze keer misschien nog net iets meer agressieve gitaren toe aan de basiselementen van moderne heavymetal. Hunter's Moon en ook The Meek zijn knappe composities die een rake muzikale vertaling vormen van het theatrale aspect dat Shuulak live neerzet. Denk daarbij eerder aan King Diamond, niet aan Alice Cooper. 

Wie Shuulak live aan het werk wil zien, kan op 26 januari naar Peir Oan in Mol voor Rock From The Lowlands. Behalve Shuulak treden daar ook Van Halen-tribute Eruption en Razorblade Messiah op.

Albedo van Shuulak is prima voer voor fans van pakweg Leave's Eyes, Kamelot, Trivium en Rhapsody Of Fire. Ter kennismaking krijg je ook nog de lyric video van Unholy Fire uit de EP van vorig jaar.

Meer info: shuulak.bandcamp.com/album/albedo


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?