Samenvatting

Recensie door voorzitter op 14/12/2020
  • Metalfans score85

Voor een debuutalbum klinkt Symphny Of Dawn verrassend fris en matuur. Je voelt aan alles dat dit album veel hard werk gevergd heeft en toch met veel passie en toewijding samengesteld en opgenomen is. Net wat dit genre op dit moment nodig heeft.

Pluspunten

  • Rijke en originele arrangementen
  • Frisse aanpak voor een genre waarin alles al eens eerder gedaan is
  • Uitstekende muzikanten

Minpunten

  • Enkele tracks missen een refrein dat je meteen vastgrijpt

Symfonische metal is een genre dat al even meegaat en nog steeds heel wat fans heeft. Nieuwe bands hebben het wel moeilijk om het succes van de grondleggers te evenaren. Worlds Beyond doet een gooi naar eeuwige roem in symfonische metal met hun debuut Symphony Of Dawn. Als het alleen op muzikaal talent aan komt, kunnen deze nieuwkomers zich meten met de debuutalbums van Within Temptation, Evanescence en Nightwish.

De zes van Worlds Beyond hebben bijna allemaal een achtergrond in een klassieke muziekopleiding en dat hoor je. Zoals je ook meteen doorhebt dat mastermind Tijmen iets heeft met het geluid en de opbouw van soundtracks. De symfonische elementen krijgen een absolute hoofdrol. De arrangementen zijn rijk en met veel geduld en liefde uitgewerkt. De melodie is meestal meeslepend en productioneel is dit debuutalbum een parel. In de mix wordt altijd de juiste keuze gemaakt welk instrument wanneer op de voorgrond komt. Worlds Beyond kan niet verstoppen dat ze naar hun grote voorbeelden geluisterd hebben, maar ze hebben wel meteen een eigen gezicht en geluid.

De beste tracks zijn Moonlight, Winterstorm en Edge Of Faith.

Minpunten zijn er nauwelijks. Misschien alleen dat deze band zichzelf wel flink uitdaagt als ze deze nummers perfect willen gaan naspelen op concerten. 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?