Samenvatting

Recensie door Wim Guillemyn op 28/04/2019
  • Uitgebracht door Polderrecords
  • Metalfans score80

Beaten By Hippies geeft hier met hun debuut een meer dan geslaagd visitekaartje af.

Pluspunten

  • Goede sound en songs
  • Geslaagde ritmesectie
  • Mooi artwork
  • De mengeling van stoner met psychedelische invloeden

Minpunten

  • Niet meteen een minpunt opgemerkt

Naamkeuzes… Hoe komen ze soms erbij? In het geval van Beaten By Hippies denk je dat waarschijnlijk ook. Als ik hun muziek hoor dan lijkt er weinig kans te bestaan dat ze door enkele hippies verslagen gaan worden. In elk geval niet op muzikaal vlak want deze Leuvense combo maakt lekkere stoner rock.

Deze vierkoppige jonge band presenteert hier met verve hun debuut. Zoals gezegd strakke stoner rock in de stijl van Monster Magnet met een scheutje psychedelische invloeden er doorheen. Voor zo’n feestje zijn we altijd te vinden.

Het album begint meteen stomend met Velvet Hills. Harde rock riffs, een gruizige stem en een pompende ritmesectie stuwen de song vooruit. De gitaarlicks erbij maken het af. Een strakke binnenkomer die uitnodigt naar meer. Space Tail gaat op deze weg verder: Uptempo, harde rock en vrij meezingbaar. Op Blue Rose laten ze even het tempo zakken. De zang klinkt hier in de verzen cleaner, de ritmesectie krijgt hier een mooie rol toebedeeld. In het refrein komen de spierballen naar boven wat een mooie afwisseling vormt met de rest van het nummer. Ook de titelsong is meer dan de moeite. Een broeierige bas leidt de song in, samen met een psychedelische gitaarsound. Daarop het intense gedeclameer van de zanger. Uiteindelijk breekt de song niet helemaal open maar laten ze de opgebouwde spanning uitdeinen aan de hand van een zweverige solo. Een goeie song die nog groeit na enkele luisterbeurten. Op More is More duwen ze het gas- en fuzz pedaal terug in. Ook Cabron rockt een aardig stuk weg. Dust heeft een trage en uitgesponnen psychedelische intro om dan in stevige rock uit te barsten. Afsluiter Tomahawk is snel, rockend, kort en bondig met een knappe bridge tussenin.

Gedurende tien songs weet Beaten By Hippies mij te boeien. De sound zit goed en de songs zitten slim in elkaar. Ze geven hier met hun debuut een meer dan geslaagd visitekaartje af. Vanaf 18 mei verkrijgbaar op cd en vinyl.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?