Samenvatting

Recensie door Srachex op 25/02/2021
  • Uitgebracht door Immortal Frost Productions
  • Metalfans score75

De Black’n’roll van MNHG op Mundare kent enkele nekbrekende riffs en catchy stukken. Er zijn op Mundare voldoende goed uitgewerkte songs te vinden om de blackmetalliefhebber van een leuke uitstap te voorzien. Al is er net iets te weinig variatie in de songstructuur te vinden om van een echte parel te kunnen spreken.

Pluspunten

  • Catchy headbanging riffs
  • Goede productie/mix: basgitaar goed te horen

Minpunten

  • Te weinig variatie in de songstructuur en vocalen

Het Duitse MNHG ontstond uit de as van de blackmetalband Thyrgrim die in 2019 na zes albums de pijp aan Maarten gaf. MNHG is niet zomaar een nieuwe doorstart van enkele bandleden onder een nieuwe naam. Het geweer wordt van schouder gewisseld, want deze heren brengen op Mundare namelijk black'n'roll.

Voor black’n’roll die goed wordt gebracht met catchy instrumentale stukken mag je mij altijd wakker maken. En dat doet MNHG voor het grootste gedeelte op deze plaat. De riffs zijn heerlijk, catchy en onmiddellijk herkenbaar. Na de intro is Blasphemic Warfare de eerste song die uit de speakers knalt. Een knallende black’n’roll-riff en dito drumpartijen doen onmiddellijk aan bands als Khold en oude Vreid denken. Deze openingstrack is een schot in de roos.

De productie op Mundare is goed verzorgd. Je kunt de basgitaar netjes van de elektrische gitaren onderscheiden, wat bij dit soort muziek zeker een meerwaarde is. Op Praise The Beast is er zelfs een slome solo op de basgitaar te horen. Heerlijk. De catchy stukken muziek zetten je nekspieren in beweging en regelmatig is het moeilijk om op Mundare stil te blijven zitten. Her en der zijn er korte gitaarsolo’s te horen, maar de gitaren moeten het vooral van hun catchy headbanging riffs hebben.

Toch zijn er ook enkele punten van kritiek te melden. Er is op Mundare net te weinig variatie te vinden om met dit album tot de grote namen door te stoten. De band blijft voornamelijk op hetzelfde tempo spelen en ook de vocalen zijn vrij monotoon waardoor de twaalf songs grotendeels op elkaar lijken en het klinkt alsof Mundare uit één langgerekt nummer bestaat. Wat gewaagde tempowissels en variatie in de vocalen zou dit album misschien naar een hoger tempo kunnen tillen.

Op Mundare zijn wel voldoende goed uitgewerkte songs te vinden om de blackmetalliefhebber van een leuke uitstap te voorzien. Fans die post-blackmetal goed verteren zullen met MNHG ook een vette kluif op hun bord vinden. Voel je je door bovenstaande stellingen aangesproken, dan moet je MNHG zeker eens een luisterbeurt geven.

Mundare kent een release op 26 februari 2021 via Immortal Frost Productions


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?