Eluveitie - Lacuna Coil - Infected Rain in de TRIX

Gepubliceerd door metal4ever op 25/11/2019 - 15:10

De affiche die voor deze avond gepland stond, deed een beetje denken aan een mini-versie van het Metal Female Voices Fest dat in oktober 2016 zijn allerlaatste editie kende. Alle drie de bands die hier geprogrammeerd stonden hebben een zangeres in de gelederen, maar hebben toch allen ook een zeer verschillende muzikale stijl. Voor een band die reeds om 18u45 van wal mag steken is het vaak niet gemakkelijk om het publiek in te palmen, maar toch lukte het Infected Rain moeiteloos. De Moldavische groep die een cocktail brengt van metalcore en melodieuze death metal speelde in totaal zes songs, waarvan er vier van hun nieuwste schijfje Endorphin afkomstig waren. De dynamiek die de ganse band aan de dag legde werkte aanstekelijk op het publiek, en nadat de groep de set had afgesloten met The Earth Mantra, het openingsnummer op Endorphin, was voor vele bezoekers de avond al erg goed van start gegaan.

Om 19u30 was het de beurt aan Lacuna Coil. Zoals gewoonlijk traden alle groepsleden op in hetzelfde type outfit, en bij de gitarist, bassist en drummer was ook nog hun gezicht voorzien van corpse paint. Zangeres Cristina Scabbia en zanger Andrea Ferro verkeerden beiden in topvorm, net als de rest van de band, en brachten vier songs van het recentste album Black Anima, dat in oktober uitkwam en over het algemeen goed ontvangen werd. Naast Reckless en Layers Of Time, die beiden ook als single uitgebracht werden, werd ook nog Sword Of Anger gespeeld. Persoonlijk was ik toch vooral verheugd dat ook mijn favoriete track van dat album, namelijk Veneficium niet vergeten werd. Andere hoogtepunten in de show waren Heaven's A Lie, dat destijds voor de doorbraak zorgde, My Demons en de Depeche Mode cover Enjoy The Silence, die ondertussen een vaste plaats heeft op de setlist. Lacuna Coil sloot hun set af met Nothing Stands In Our Way, dat ze zelf omschrijven als hun eigen anthem.

De band waarvoor wellicht toch de meeste bezoekers gekomen waren in de uitverkochte Trix was Eluveitie. Deze Zwitserse folkmetalband is op tournee om hun nieuwe, achtste studioalbum Ategnatos te promoten. Van deze plaat werden niet minder dan zeven songs gespeeld, terecht want zelf ben ik lang niet de enige die vindt dat Ategnatos hun beste album tot op heden is. Met maar liefst negen muzikanten was het podium goed gevuld, maar dat is natuurlijk te wijten aan de vele instrumenten die de groep voor zijn muziek nodig heeft. Vanachter zijn brede microfoonstandaard dirigeerde frontzanger Chrigel Glanzmann, die ook nog doedelzakspeler en fluitist is, zijn manschappen. Die worden tegenwoordig bijgestaan door zangeres/harpiste Fabienne Erni, die bij een aantal songs de hoofdrol overnam. Op de meer thrashy tracks zoals Havoc, Helvetios en het nieuwe Deathwalker gingen zowel de band als het publiek er stevig tegenaan. Eén van hun grootste hits, The Call Of The Mountains, werd voor de gelegenheid in het Retro-Romaans gezongen, maar vanwege het hoge meezing-gehalte van dit nummer, verkies ik persoonlijk toch de Engelstalige versie. Andere hoogtepunten deze avond waren Quothe The Raven, Ambiramus, de bijzonder mooie nieuwkomer Breathe en de iconische afsluiter Inis Mona. Net als Infected Rain en Lacuna Coil liet ook Eluveitie een erg overtuigende indruk na en konden we van een erg geslaagde avond spreken.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?