Cowboys & Aliens albumrelease party De Kelk Brugge: Een geslaagde stoneravond met een geslaagd album

Het lag ietwat voor de hand dat Cowboys & Aliens de stad Brugge uitkoos als plaats om hun recentste album (het vijfde intussen) voor te stellen. Het was eigenlijk een thuismatch die ze speelden. De Kelk was een uitstekende plaats met een fijn zaaltje voor zo’n gelegenheden. De vrijdagavond was uitverkocht en zo was er dag erna nog een partyavond toegevoegd in De Kelk. Cowboys & Aliens is ook niet zomaar de eerste de beste band. Ze stonden bijvoorbeeld al twee maal in Vorst Nationaal in het voorprogramma van Deep Purple. Hoeveel kunnen er dat zeggen?

Als support stond de Antwerpse stonerband Tangled Horns geboekt. Deze hadden in het najaar van vorig jaar een uitstekend album uit met Superglue For The Broken. En ze maakten het live helemaal waar ook. Amai, wat een energie en vette grooves kwamen ze hier neerzetten. Ook de zanger was een fenomeen. Zijn uitstraling en poses maakten het plaatje compleet. Heel blij om ze eindelijk eens live aan het werk te zien.

Natuurlijk stond de avond in het teken van Cowboys & Aliens en hun nieuwe plaat. Na hun hiatus tussen 2006 en 2011 brachten ze al enkele goeie ep’s uit. Hun laatste nieuwe album dat via Polderrecords uitkomt en naar de naam Horses of Rebellion luistert is terug een pareltje geworden.

Als intro kregen we een tape met ruis en zeegeluiden te horen gedurende enkele minuten. Daarna begon men met Soaking dat tevens de opener van hun nieuwe album is. Het was meteen de beuk erin met deze vinnige track. Er volgden nog twee tracks uit hun nieuwste en toen was het de beurt aan wat ouder werk zoals Share The Goods en Another Fine Display. Ook Show Your Past en It’s Not The Booze passeerden de revue. De rest van de setlist bestond uit nieuw werk. Horse of Rebellion en Sheep Bloody Sheep kregen we een sterke performance mee. Zanger Henk Vanhee heeft een indrukwekkende stem en een vrij breed bereik. Hij kan zijn ogen weid open sperren alsof hij krankzinnig aan het worden is. Maar al de bandleden spelen goed hoor. Elk op zijn domein. Dat en de songs maakten het optreden af. Na een vrij indrukwekkend optreden mochten ze nog eens terugkomen voor een toegift. Een heel geslaagde stoneravond. En dat voor 10 euro. Je kreeg meer dan waar voor je geld in return.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?