Metal Show Reviews

De affiche die voor deze avond gepland stond, deed een beetje denken aan een mini-versie van het Metal Female Voices Fest dat in oktober 2016 zijn allerlaatste editie kende.

Basement Critters was een knappe opener voor Zingem Beeft, het metalfestival in De Griffel in Kruisem.

Het is vrijdagavond als we Q-Factory in Amsterdam betreden om Feuerengel te gaan zien. Het is dè Rammstein-tributeband. De zaal is niet tot de nok gevuld, het is dan ook niet uitverkocht.

Powerwolf

In een uitverkocht 013, dat altijd wel heel vol aanvoelt als het uitverkocht is, stijgt iets voor negen uur ‘s avonds de spanning. Achter het zwarte gordijn met het Powerwolf logo is druk aan het toneel van die avond gebouwd.

Cathubodua wist ons vorige maand te verrassen met het debuutalbum Continuum. Dat straalde een pak ambitie uit en wij waren benieuwd of ze die ambitie live ook kunnen waarmaken. Daarom trokken we naar de albumvoorstelling van Continuum in De Klinker in Aarschot.

foto de Voorzitter

De vzw Miracle heeft tot doel om Deinze terug op de kaart te zetten als concertstad. Je moet weten dat de Brielpoort vroeger o.a.

Liefst 300 metalfans waren vorige zaterdag aanwezig op de finale van de Belgische Wacken Battle. Vooraf was er een beetje discussie of het een goed idee was om een finale te organiseren met acht bands in plaats van zes.

Headbanger’s Balls Fest in Izegem was vooraf net niet uitverkocht. Toch kunnen de organisatoren terugkijken op een sterke editie, met Moonspell als een gigantische kers op de taart.

Het lag ietwat voor de hand dat Cowboys & Aliens de stad Brugge uitkoos als plaats om hun recentste album (het vijfde intussen) voor te stellen. Het was eigenlijk een thuismatch die ze speelden.

Amörtisseur, de band die de hits van Motörhead vertaalt naar het Antwerps, en Goe Vur In Den Otto in de nieuwe samenstelling (met Sophy The Trophy (Sofie Engelen van Stubru) die Pete Da Bomber vervangt), stonden samen op de affiche van de Harmonie in Oudenaarde.