Metal Show Reviews

Het lag ietwat voor de hand dat Cowboys & Aliens de stad Brugge uitkoos als plaats om hun recentste album (het vijfde intussen) voor te stellen. Het was eigenlijk een thuismatch die ze speelden.

Amörtisseur, de band die de hits van Motörhead vertaalt naar het Antwerps, en Goe Vur In Den Otto in de nieuwe samenstelling (met Sophy The Trophy (Sofie Engelen van Stubru) die Pete Da Bomber vervangt), stonden samen op de affiche van de Harmonie in Oudenaarde.

Nightwish reist momenteel de wereld rond met hun Decades tournee.

Zingem staat in metalminnend Vlaanderen vooral bekend als de gemeente waar jaarlijks de finale van de Belgische Wacken Battle gespeeld wordt. Dat de regio zelf ook heel wat metaltalent te bieden heeft, bewijzen de organisatoren van Zingem Beeft.

Life of Agony kwam afgelopen dinsdag naar Sint-Niklaas voor een optreden in de sympathieke, maar misschien toch iets te kleine zaal De Casino.

Hell City stelde zijn nieuwe album Flesh & Bones voor in twee etappes. De eerste halte was in de Muziekodroom in Hasselt, de tweede in muziekcafé Elpee in Deinze.

Scavenger en Bark waren de toppers op Stormram, het indoorfestival in Zulte dat mee het metalfestivalseizoen op gang schiet, maar eigenlijk stelde geen enkele band teleur.

Channel Zero heeft eerder dit jaar met Exit Humanity een album afgeleverd dat wel heel degelijk was, maar voor sommigen toch onder de verwachtingen bleef. Live komt deze topband een stuk sterker voor de dag, al is daar een extra bandlid voor nodig.

De heren van Metallica kondigden in het voorjaar aan dat ze maar liefst twee keer naar het Sportpaleis  in Antwerpen zouden komen. Beide concerten waren binnen het uur volledig uitverkocht.

Hexa Mera en Chalice brachten een leuke deathmetalavond in Deinze. The Lotus Tree had als vreemde eend in de bijt meer moeite om het publiek op zijn hand te krijgen.