Metal Show Reviews

foto de Voorzitter

De vzw Miracle heeft tot doel om Deinze terug op de kaart te zetten als concertstad. Je moet weten dat de Brielpoort vroeger o.a.

Liefst 300 metalfans waren vorige zaterdag aanwezig op de finale van de Belgische Wacken Battle. Vooraf was er een beetje discussie of het een goed idee was om een finale te organiseren met acht bands in plaats van zes.

Headbanger’s Balls Fest in Izegem was vooraf net niet uitverkocht. Toch kunnen de organisatoren terugkijken op een sterke editie, met Moonspell als een gigantische kers op de taart.

Het lag ietwat voor de hand dat Cowboys & Aliens de stad Brugge uitkoos als plaats om hun recentste album (het vijfde intussen) voor te stellen. Het was eigenlijk een thuismatch die ze speelden.

Amörtisseur, de band die de hits van Motörhead vertaalt naar het Antwerps, en Goe Vur In Den Otto in de nieuwe samenstelling (met Sophy The Trophy (Sofie Engelen van Stubru) die Pete Da Bomber vervangt), stonden samen op de affiche van de Harmonie in Oudenaarde.

Nightwish reist momenteel de wereld rond met hun Decades tournee.

Zingem staat in metalminnend Vlaanderen vooral bekend als de gemeente waar jaarlijks de finale van de Belgische Wacken Battle gespeeld wordt. Dat de regio zelf ook heel wat metaltalent te bieden heeft, bewijzen de organisatoren van Zingem Beeft.

Life of Agony kwam afgelopen dinsdag naar Sint-Niklaas voor een optreden in de sympathieke, maar misschien toch iets te kleine zaal De Casino.

Hell City stelde zijn nieuwe album Flesh & Bones voor in twee etappes. De eerste halte was in de Muziekodroom in Hasselt, de tweede in muziekcafé Elpee in Deinze.

Scavenger en Bark waren de toppers op Stormram, het indoorfestival in Zulte dat mee het metalfestivalseizoen op gang schiet, maar eigenlijk stelde geen enkele band teleur.