Metal Show Reviews

Nightwish reist momenteel de wereld rond met hun Decades tournee.

Zingem staat in metalminnend Vlaanderen vooral bekend als de gemeente waar jaarlijks de finale van de Belgische Wacken Battle gespeeld wordt. Dat de regio zelf ook heel wat metaltalent te bieden heeft, bewijzen de organisatoren van Zingem Beeft.

Life of Agony kwam afgelopen dinsdag naar Sint-Niklaas voor een optreden in de sympathieke, maar misschien toch iets te kleine zaal De Casino.

Hell City stelde zijn nieuwe album Flesh & Bones voor in twee etappes. De eerste halte was in de Muziekodroom in Hasselt, de tweede in muziekcafé Elpee in Deinze.

Scavenger en Bark waren de toppers op Stormram, het indoorfestival in Zulte dat mee het metalfestivalseizoen op gang schiet, maar eigenlijk stelde geen enkele band teleur.

Channel Zero heeft eerder dit jaar met Exit Humanity een album afgeleverd dat wel heel degelijk was, maar voor sommigen toch onder de verwachtingen bleef. Live komt deze topband een stuk sterker voor de dag, al is daar een extra bandlid voor nodig.

De heren van Metallica kondigden in het voorjaar aan dat ze maar liefst twee keer naar het Sportpaleis  in Antwerpen zouden komen. Beide concerten waren binnen het uur volledig uitverkocht.

Hexa Mera en Chalice brachten een leuke deathmetalavond in Deinze. The Lotus Tree had als vreemde eend in de bijt meer moeite om het publiek op zijn hand te krijgen.

Hoog tijd voor ons verslag van de zondag van Graspop Metal Meeting 2017!

Graspop Metal Meeting 2017 vrijdag sfeer beeld

Na een jaar aftellen was het weer tijd voor Graspop Metal Meeting, hét Belgische metalfeest van het jaar. Eens de auto weggezet op een parkeerterrein komen we meteen in de juiste sfeer en ruilen we ons ticket in voor een bandje.