Hellfest 2020 afgelast

Gepubliceerd door demon326 op 09/04/2020 - 09:22

Het Franse Hellfest festival, dat in hetzelfde weekeinde als Graspop Metal Meeting plaatsvindt en volledig uitverkocht is, wordt afgelast. In een interview met Franse dagblad La Parisien, laat de organisator weten dat de overheid grote manifestaties verboden heeft, waaronder dus ook Hellfest valt.

De annulering zal een zware slag zijn voor onze 22 vaste medewerkers en onze 5.000 vrijwilligers, maar het is gewoon een kwestie van gezond verstand te gebruiken. We zouden op 15 april beginnen met de opbouw van het festival, maar hoe kunnen we dat doen zolang het land in lockdown modus zit? En hoe zouden we ons kunnen voorstellen dat we in juni meer dan 60.000 mensen per dag op een relatief klein oppervlakte ontvangen zonder ze in gevaar te brengen?

Ben Barbaud, oprichter en organisator Hellfest

Op de affiche met onder meer Judas Priest, Faith No More, Deep Purple en Korn stond ook één Belgische band, met name Brutal Sphincter. Het festival zal de komende dagen de kaarthouders verschillende oplossingen aanbieden. De makkelijkste manier is om de tickets bij te houden voor de volgende editie.  Als je volgend jaar niet naar het festival kan komen kan je de tickets laten terugbetalen, dat is de organisatie namelijk verplicht.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?