Amaranthe trekt de studio in

Gepubliceerd door Jennifer op 16/03/2020 - 21:21

Amaranthe is vandaag begonnen aan het opnemen van een nieuw album. De band reisde gisteren in extremis naar de studio in Denemarken. Hieronder doen ze het verhaal:

Zoals sommigen van jullie weten zijn we vandaag, 16 maart, begonnen aan de opnamen van een nieuw album.

Het is een raar gevoel om de activiteiten voort te zetten, terwijl grote delen van de wereld in lockdown zijn; en de muziekindustrie zwaarder getroffen is dan de meeste andere sectoren. Maar we vinden het belangrijk om door te gaan, en weigeren om verslagen te worden door deze ziekte. Het betekent ook dat we ons isoleren, zoals iedereen momenteel zoveel mogelijk zou moeten doen.

We zouden op zondag 15 maart naar de studio reizen, maar dan besliste de Deense regering om hun grenzen te sluiten binnen een termijn van enkele uren. We moesten halsoverkop ontsnappen van Zweden naar Denemarken en eindigden in een volkomen verlaten treinstation in Kopenhagen, een uur voor de lockdown van kracht werd. We waren letterlijk de enigen die het land probeerden in te komen, terwijl iedereen anders probeerde buiten te raken. Zoals jullie je wel kunnen voorstellen, dachten mensen dat we gek waren.

Velen van jullie zijn nu vrijwillig of onvrijwillig geïsoleerd. We zullen ons best doen om jullie te entertainen met regelmatige updates uit de studio. Zelfs in de beginfase hebben we al een enorm goed gevoel bij het album, en we twijfelen er niet aan dat jullie dat zullen begrijpen als jullie het album later dit jaar horen.

Amaranthe

Vorige maand lanceerde Amaranthe nog de single Do Or Die met ex-Arch Enemy zangeres Angela Gossow. Op 15 november zijn ze samen met Beyond The Black te zien in concertzaal Trix te Antwerpen. Deze zomer zijn ze ook te zien op Graspop Metal Meeting.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?