Amenra viert 20-jarig bestaan in Menen

Gepubliceerd door Jennifer op 16/10/2019 - 22:10

Amenra viert dit jaar hun twintig jarig bestaan. De Belgische post-metalband is intussen uitgegroeid tot een begrip in binnen- en buitenland en biedt veel meer dan enkel hun intense muziek. Hun live shows zijn een bezwerende totaalervaring voor ogen en oren. De twintigste verjaardag wordt gevierd met vijf evenementen in hun thuishaven Menen. Daarbij zetten ze ook de kunstenaars in de schijnwerpers die de afgelopen jaren hun kenmerkende beeldtaal creëerden.

Dit weekend zijn er twee akoestische concerten van Amenra in de Sint-Franciscus kerk in Menen. De band koos de Turkse folkzanger Özgür Baba hiervoor als ondersteuning. De tickets voor deze optredens zijn -zoals dat wel vaker gaat bij Amenra-  al enige tijd allemaal de deur uit. Op zondagavond is er dan een vuurritueel op het Leie-eiland op de Frans-Belgische grens, muzikaal ondersteund door Amenra. Tijdens dat spektakel wordt een monumentale bronzen sculptuur van Johan Tahon onthuld.

Dit weekend start ook de tentoonstelling Het Gloren. Die expo brengt werk van Belgische topkunstenaars samen, geselecteerd door Colin H. Van Eeckhout en Amenra. Ze gaat door in cultuurcentrum De Steiger én het stadsmuseum van Menen. De tentoonstelling loopt van nu zaterdag tot zaterdag 21 december. Ze is gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 14u00 tot 18u00, en dit van woensdag t.e.m. zondag.

Op vrijdag 20 december zijn er ook nog solo dansvoorstellingen van Natalia Pieczuro en Imre Thormann. Daarvoor kan je terecht in CC De Steiger te Menen. Op 21 december wordt het feestjaar afgesloten met een concert van Amenra. Ook het Gentse The Black Heart Rebellion en Luikse Wyatt E. prijken op de affiche die avond. Plaat van het gebeuren wordt Park Ter Walle. Voor dit optreden zijn wel nog tickets te koop. Deze kosten 28 euro en kan je aanschaffen via de website van het evenement. Daar vind je ook meer informatie over de verschillende evenementen.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?