Fleddy Melculy maakt zijn eigen hot sauce

Gepubliceerd door voorzitter op 28/05/2019 - 16:14

Als Belgische metalbands bovenop CD’s en T-shirts al iets uitbrengen is het vaak bier. Denk maar aan Hexa Mera, Franky van Channel Zero, Ironborn, Your Highness of Eternal Breath. Metalcoreband Fleddy Melculy doet daar niet aan mee, maar brengt dan weer een hot sauce onder de naam Fleddy Melculy op de markt.

De Melculy-saus is gebaseerd op de Nondedju-saus van Dokter Worst uit Breda, maar dan met chipotle, habanero, braam, blauwe bes en kers. De saus is volgens Fleddy vegan en heel heet: tussen de 100.000 en 350.000 Scoville-units (rode Tabasco haalt slechts 3.750 units). Je kan deze hot sauce kopen via de website van de Fleddy’s en – als niet alles al verkocht is – op de shows. Eén van de eerstkomende optredens is de Miracle Metal Meeting in de Brielpoort in Deinze.

Dat bands of artiesten een eigen hot sauce uitbrengen, is voorlopig nog vooral een Amerikaans fenomeen. Een snelle zoektocht op google leert ons dat volgende artiesten/bands in de zwaardere muziek ooit reeds een eigen hete saus verkochten: Joe Perry van Aerosmith, Doyle van de Misfits, Dexter Holland van The Offspring, Michael Anthony (Van Halen, Chickenfoot), Zakk Wylde (Black Label Society, Ozzy Osbourne), Chris Caffery (Savatage, Trans-Siberian Orchestra), Bumblefoot (Guns ’N Roses), Avatar, Sick Of It All, High On Fire, Fu Manchu, Red Fang, Flaming Lips, Tony Foresta (Iron Reagan, Municipal Waste), Goatwhore, Eyehategod en Bad Brains.

Uiteraard zullen we een aantal metalbands met een eigen hot sauce over het hoofd hebben gezien. Je mag aanvullingen altijd doorgeven via onze facebook-pagina.

De hot sauce van Fleddy Melculy bestel je hier!


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?