Throwback Sunday: Fluisterwoud

Gepubliceerd door Srachex op 19/05/2019 - 10:36

De volledige discografie van Fluisterwoud kan op één hand worden geteld: één demo, twee split-cd’s en twee albums. Het debuut Langs Galg en Rad kende nog twee liedjes van het demo-plaatje Een Sinister Schouwspel... Deze plaat kent een ware cultstatus onder de Nederlandse blackmetal scène. Én terecht, want de no-nonsense Nederlandstalige black met goed verstaanbare vocalen is een waar pareltje dat in de kast van elke zichzelf respecterende blackmetalfan thuishoort.

Fluisterwoud werd in 2006 stopgezet. Het was echter in 2009 dat hun tweede en tevens laatste album Laat Alle Hoop Varen het daglicht zou zien, drie jaar na het vallen van de band en de eerste berichten over een tweede plaat. Ik weet nog dat ik ergens die tijd aan Wim van de Metalzone in Leuven vroeg of hij het plaatje eindelijk voor me binnen had en hij me antwoordde me met de legendarische woorden: ‘Laat alle hoop varen’.

Zanger Sagelinge en drummer Mysteriis kunnen op het enige full-length van Galgeras Booswichterij gehoord worden (aanrader!). Gitarist Nachtraaf heeft tegenwoordig de drumstokjes ter hand bij Urfaust. De tweede gitarist Eklipse kan op het titelloze album van de post-black band Remember That You Will Die gehoord worden als zanger. Wordt u ook nostalgisch van de muziek van Fluisterwoud? Deel dit bericht dan onder al je vrienden en vertel ons vooral welke song van Fluisterwoud jou het meeste nostalgie bezorgt.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?