Corroded: King Hiss vinden we een really great band

Gepubliceerd door voorzitter op 08/03/2019 - 15:58

De Zweedse heavymetalband Corroded is nog niet zo heel bekend in België. Toch stonden deze Zweden al drie keer op een podium in ons land: één keer op het inmiddels opgedoekte Masters @Rock-festival in Torhout, één keer als support van Airbourne en twee jaar geleden nog als support van Pain in Koksijde.

Voor frontman Jens Westin van Corroded is België nog een werkpuntje.

“We spelen hier lang niet zo veel als we zouden willen. We kennen jullie festivals: Graspop, Alcatraz en zelfs Headbangers Balls Fest, en we zouden daar heel graag eens op het podium staan. Ook jullie clubs willen we graag eens aandoen. Misschien komt het ervan op onze volgende tournee. We merken wel dat onze video’s in België goed bekeken worden”

In jullie thuisland Zweden zijn jullie een heel stuk populairder. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

We hebben in Zweden het record op onze naam als grootste publiekstrekker op 4 Sound Stage, we spelen daar op alle rock- en metalfestivals en als we een album uitbrengen staat dat gegarandeerd in de top tien. Het is allemaal begonnen toen onze song Time And Again van ons debuut Eleven Shades Of Black opgepikt werd door de populaire tv-show Survivor. Vanaf toen is het, op een paar kleine haperingen na, eigenlijk niet meer stilgevallen. Intussen zijn we ook in Duitsland best wel populair.”

Doet België behalve de metalfestivals bij jullie nog een belletje rinkelen?

Op Masters @Rock in Torhout was ik behoorlijk onder de indruk van King Hiss. Die band heb ik daarna nog wel wat gevolgd, maar voorts ken ik maar weinig van jullie Belgische bands.”

Jullie nieuwe album Bitter is sinds kort uit en wordt vaak aangeduid als donkerder en agressiever. Ervaar je dat zelf ook?

“Het is niet zo dat we met die gedachte de studio zijn ingetrokken, maar dat is inderdaad hoe de meeste fans Bitter ervaren: brutaler en harder, maar met nog steeds veel aandacht voor de melodie. Zelf horen wij vooral hoe we als band gegroeid zijn sinds het vorige album, Defcon Zero. Bitter is inmiddels ons vijfde studio-album.”

Je geeft ook aan dat er meer ‘politiek’ in de lyrics zit.

“Dat klopt, al hou ik het wel nogal abstract. Ik ga niemand vertellen wat ze moeten doen of laten of hoe ze moeten stemmen. Ik roep vooral mensen op om te blijven nadenken over alles en nog wat. En dat we vooral wat vriendelijker moeten zijn voor elkaar, want je ziet overal kilte, woede en harteloosheid. Dat is zowat de algemene gedachte achter de teksten op Bitter. Maar de teksten blijven toch wel mijn eigen kleine observaties. En we blijven trouw aan onze working class-roots. Ik ga niet plots over klimaatproblemen beginnen schrijven omdat een meisje als Gerta Thunberg in het nieuws komt, ook bij jullie in België, naar ik hoor. Waarbij ik niet uitsluit dat ik voor een volgend album die problematiek niet zal aankaarten. Dat zien we later dan wel weer.”


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?