Live-dvd volgende zet van Judas Priest?

Gepubliceerd door RammJoch op 24/08/2018 - 10:14

Bassist Ian Hill gaf aan dat Firepower dan toch niet de zwanenzang zal betekenen van Judas Priest. Hiermee spreekt hij meteen allerhande geruchten tegen die her en der de kop op staken over een eventueel stoppen.

Sinds het beëindigen van de opnames van Firepower werd hun oude getrouwe gitarist Glenn Tipton - door zijn jammerlijke strijd met de ziekte van Parkinson - gedwongen om een stap terug te zetten.

Het merendeel van de live shows kan Tipton onze rangen niet meer vervoegen en wordt hij genoodzaakt tot enkele interventies, maar ik denk niet dat dit ten kosten gaat van de band. Na de zomermaanden maken we sowieso een balans op en beslissen we over onze volgende zet.

Aldus Ian Hill

Hij voegt er tegelijk aan toe dat stoppen zeker nooit aan de orde is geweest:

Glenn zal inderdaad niet meer elke show aan de slag zijn, maar er is echter mijn inziens geen enkele reden waarom hij geen nieuwe nummers zou kunnen gaan schrijven. Hij blijft trouwens ontzettend geniaal wanneer het gaat over de juiste compositie vinden en het spelen van sterke riffs.

De mogelijkheid bestaat volgens Hill zelfs dat Judas Priest opteert om een live-dvd van hun huidige tournee op de markt te brengen. Een heleboel van hun optredens werd tijdens de Europese festivals namelijk gefilmd en er bestaat kennelijk voldoende beeldmateriaal om hiermee aan de slag te gaan. Word allicht vervolgd!


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?