Rotting Christ gearresteerd in Georgië

Gepubliceerd door Jennifer op 16/04/2018 - 17:10

Rotting Christ oprichters Sakis en Themis Tolis zijn recent gearresteerd in Georgië en verdacht van terrorisme op basis van hun groepsnaam, dat meldt hun label Season of Mist.

De band arriveerde op donderdag 12 april in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Na de gewoonlijke controle van documenten werden de broers bij het verlaten van de luchthaven gestopt door de politie. “Onze mobiele telefoons en paspoorten werden afgenomen en we werden naar een gevangenis cel geleid” aldus frontman Sakis Tolis. “Toen we naar de reden van onze arrestatie vroegen kregen we als antwoord dat dit “vertrouwelijke info” was. Onze advocaten informeerden ons later dat we op een lijst met ongewenste personen stonden in Georgië. We zouden satanisten zijn en daarom ook verdachten van terrorisme.”

“Dus zonder voorafgaande waarschuwing en geen officiële reden, bevonden we ons in de cel. Een kleine en behoorlijk smerige cel, waar we 12 uur lang geen contact mochten hebben met de buitenwereld, inclusief onze advocaten en ambassade” gaat Sakis verder. "De omstandigheden waren slecht en er werd geen verdere informatie gegeven binnen deze termijn."

Gelukkig stonden enkel de namen van de broers Tolis op de zwarte lijst. De twee andere bandleden werkten samen met de lokale promotor om hen uit de gevangenis te halen. “Het heeft veel moeite en een ingewikkelde procedure gekost om een oplossing te vinden. Door het harde werk van de lokale promotor, die advocaten, journalisten en Georgische activisten heeft ingezet, werden we uiteindelijk vrijgelaten.” aldus Sakis. “We zijn iedereen die hieraan heeft meegewerkt dan ook heel dankbaar” Uiteindelijk kon de Georgische show zelfs nog doorgaan.

Bij het verlaten van het land had de band geen problemen meer.

Rotting Christ speelt op zaterdag 5 mei op het Headbanger's Balls Fest in Izegem.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?