Scavenger is terug

Gepubliceerd door voorzitter op 22/11/2017 - 20:16

De Antwerpse heavymetalband Scavenger maakt zijn comeback. Deze Belgische band stond midden de jaren ’80 klaar om de wereld te veroveren, maar door problemen met de platenfirma kwam daar weinig van.

Scavenger begon als Deep Throat, maar een Duitse band claimde de rechten op die bandnaam. Als Scavenger brachten ze in 1985 via Mausoleum Records het debuutalbum Battlefields uit. Hoewel ze voor drie albums hadden getekend bij Mausoleum bleef het bij die ene plaat, want kort na het uitbrengen ervan stopte Mausoleum met zijn activiteiten. De band bleef optreden tot 1986, maart viel toen uit elkaar.

In 2017 liepen voormalig drummer Luc Ebinger en gitarist Marc Herremans elkaar weer tegen het lijf. Samen besloten ze om Scavenger nieuw leven in te blazen en dus gingen ze op zoek naar nieuwe mede-bandleden. De nieuwkomers zijn bassist Lucas Baeten (die ook nog bij Skinweaver en Cizin speelt), gitarist Kevin Demesmaeker (ook bij Skinweaver en bij Blacklight en Arakna) en zangeres Tine Callebaut (ook bij Blacklight). In de nieuwe bezetting brengt Scavenger zowel oud als nieuw materiaal.

Het eerste optreden staat op de agenda voor 9 juni 2018 tijdens het Stormram Festival in Zulte.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?