Dianne Van Giersbergen verlaat Xandria

Gepubliceerd door Jennifer op 13/09/2017 - 21:57

Amper een dag na het afzeggen van de Amerikaanse tournee van Xandria, laat zangeres Dianne Van Giersbergen weten dat ze de band verlaat. De Nederlandse verlaat de band om gezondheidsredenen. Ze was sinds 2013 aan de slag bij Xandria. De band kondigde gisteren al aan dat de Europese tournee in november en december zal doorgaan met gastzangeres Aeva Maurelle van Aeverium.

In een statement legt Dianne Van Giersbergen de situatie uit:

Al bijna twee jaar probeer ik om band- en managementproblemen op tafel te gooien, met als enige reden om deze band gezond, samen en klaar voor de toekomst te houden. Vandaag moet ik helaas zeggen dat mijn pogingen gefaald hebben en al mijn vragen om hulp beantwoord werden met financiële dreigingen en emotionele afpersing. Mijn volharding om door te gaan, alle signalen negerend, heeft me oncontroleerbare stress-symptomen bezorgd (bevestigd door dokters).

Ik ben een vechter, maar ik heb gemerkt dat ik dit niet kan winnen. Ik wil niet weg gaan, ik hou van de muziek die ik voor jullie mag schrijven – die 100% mezelf is- maar ik kan niet leven of optreden in een omgeving die me schade berokkend. Deze omgeving geeft niet om mij of de fans (er werd zelf voorgesteld om te playbacken om zo meer shows te kunnen doen) en heeft op miraculeuze wijze nooit financiële inkomsten gegenereerd, en daarmee stabiliteit voor de bandleden.

 

Gisterenavond is de laatste hoop die ik nog had om de brokken te lijmen met de jongens verbrijzeld. In hun statement waarin ze meldden dat “Ik niet meer met de band kon optreden" vergaten ze te vermelden dat ik in deze ongezonde situatie verkeer vanwege Xandria en hun management. Niet verwonderlijk hadden ze ook al een vervangster voor mij en gooiden ze mij uit alle sociale media kanalen van de band. Daarmee hebben ze mij een laatste duidelijke boodschap gestuurd: ze zijn niet geïnteresseerd om de situatie op te lossen en zullen me niet steunen buiten hun business perspectief (quote: “We zijn geen vrienden”). Dit heeft me doen besluiten dat het tijd is om dit hoofdstuk af te sluiten en hen het beste te wensen met de band die ik zo lief had.

 

Ik weet niet waar we elkaar terug zullen ontmoeten, maar ik ben mijn passie niet gevolgd en heb niet al die uren gestudeerd en gereisd om gewoon op te geven. Ik sluit dit hoofdstuk af, maar ben zeker dat er een nieuw hoofdstuk zal volgen. In de tussentijd zal ik focussen op wat me gelukkig maakt, en zal ik mijn dagelijkse beslommeringen en updates over Precious Metal Jewelry en Ex Libris blijven posten.

 

Ik hoop jullie allemaal online terug te zien, en wie weet in de toekomst terug in een publiek. Bedankt voor het begrip en jullie liefde en ondersteuning. Ik ben jullie eeuwig dankbaar.

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?