Samenvatting

Recensie door metal4ever op 04/04/2020
  • Uitgebracht door Napalm Records
  • Metalfans score80

Na wat studio-ervaring met Rage Of Light en podiumervaring met Serenity vond zangeres Melissa Bonny dat het tijd werd om zelf de touwtjes in handen te nemen. Dit oerdegelijk debuut laat blijken dat ze daar met verve in geslaagd is.

Pluspunten

  • Sterk debuutalbum
  • De zang van Melissa Bonny

Minpunten

  • Beetje te weinig originaliteit
  • Iets te korte speelduur

De laatste jaren is het aantal metalbands met een frontzangeres in de gelederen sterk toegenomen. Eén van de absolute pioniers in dit genre was de Duitse Dorothy Pesch, die reeds in 1984 haar debuut maakte met haar band Warlock. Hoewel er tegenwoordig heel wat meer getalenteerde zangeressen rondlopen, wordt ze (overigens geheel terecht) nog steeds aanzien als de officieuze metal queen. Vandaag de dag zijn de 'female fronted metalbands' bijna niet meer te tellen, en een fonkelnieuwe groep die zich nu aandient is Ad Infinitum. Spilfiguur is Melissa Bonny die behalve wat studio-ervaring bij andere bands, ook wat podiumervaring opdeed bij Serenity. Deze 27-jarige Zwitserse maakte vroeger deel uit van de band Evenmore, is ook nog steeds actief bij Rage Of Light, en wou nu ook eens graag haar eigen creatieve ideeën kwijt en richtte daarom in 2018 deze nieuwe formatie Ad Infinitum op. Op 3 april bracht de groep hun debuutalbum, genaamd Chapter I: Monarchy uit, dat wordt verdeeld door het label Napalm Records.

Van de eerste drie songs valt vooral de vooruitgeschoven single Marching On Versailles op, een knap nummer waarop we meteen mogen kennismaken met de kwaliteiten die deze formatie te bieden heeft: degelijke compositie, opvallend refrein, een helder geluid en overtuigende zang. Met de ballad See You In Hell raakt de band een gevoelige snaar aan zonder meteen in meligheid te vervallen. I Am The Storm is een stuk furieuzer, en ook deze track wordt gekenmerkt door een ijzersterk refrein. Op deze song wordt de zang van Melissa Bonny nog aangevuld met grunts, die ook nog op een aantal andere nummers voorkomen. De (heavy) ballad Fire And Ice verloopt weer wat meer in een serene sfeer. Van het navolgende Live Before You Die zou het me niet verbazen dat deze track nog later zal gebruikt worden als single, want het betreft hier een erg catchy song met een korte flashy gitaarsolo. Ook Revenge is weer zo'n nummer met een memorabel refrein en goed gedoseerde grunts, terwijl het wat snellere Demons laat horen dat niet enkel Melissa Bonny, maar ook de overige drie bandleden over de nodige talenten beschikken. Afsluiter is Tell Me Why, dat afwisselend gevoelige en hardere passages kent, en meteen ook mijn favoriete song van dit plaatje is. Chapter I: Monarchy is alleszins een uitstekend debuut van een formatie met een groot groeipotentieel en met een frontvrouw die haar rol meer dan waarmaakt.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?