Samenvatting

Recensie door Srachex op 26/03/2020
  • Uitgebracht door Noble Demon
  • Metalfans score70

Transcending Material Sins opent verrassend, maar speelt daarna gewone death met af en toe een melodische inslag. Op het openingsnummer na zijn er te weinig uitschieters om tussen de grote namen te mogen schitteren. Voor fans van Deicide, Vader en Hate Eternal.

Pluspunten

  • Start erg lekker (wat smaakt naar meer)

Minpunten

  • Kabbelt daarna wat voort (zonder naar meer te smaken)

No Raza is een deathmetalband uit Colombia en brengt dit jaar reeds zijn vierde album uit. Persoonlijk kende ik hen nog niet, dus met veel nieuwsgierigheid drukte ik op de playknop.

Bij het eerste nummer weten deze Colombianen me meteen te verrassen: On the Verge of Dying Out start met lekker thrashy gitaren en we krijgen een deathmetal met cross-over naar thrash in de gitaren. De riffs grijpen me onmiddellijk vast en ik laat me graag meevoeren. Na ongeveer een dikke minuut opent zanger/gitarist Juan Guillermo Cano zijn strot en worden de thrashy riffs overspoeld door een harde en lage grunt: call me impressed. Nieuwsgierig geprikkeld en afwachtend is uw nobele recensent voor de rest van het album.

Helaas moet ik na vele luisterbeurten bekennen dat het vanaf dit eerste nummer wat afvlakt en dat de soufflé inzakt na enkele minuten uit de oven te zijn. Is het vet dan volledig van de soep? Niet echt, maar No Raza zal het geweer wel van schouder veranderen. Er neigen steeds meer en meer ‘normale’ elementen van deathmetal in de muziek door, met hier en daar een melodische toets. Het tweede nummer Ancient Wars kende nog enkele thrashy riffs, maar het merendeel van het nummer is weldegelijk death. Niet dat het slecht is wat men brengt, maar laat me nu net zo verlekkerd zijn geweest door het openingsnummer.

Op Reborn zal je wat Deicide en Vader terug kunnen vinden, de thrashy riffs worden steeds verder in de vergetelheid geduwd. Waarom ben ik hier zo kritisch voor, vraagt u zich mogelijks af? Wel ik hou van deathmetal, maar er zijn voldoende bands die dit brengen en zeer goed brengen. Als je mij dan als band laat zien dat je origineel uit de hoek kan komen en me kan verrassen om daarna te vervallen naar het dertien-in-een-dozijn-concept, dan zal ik mijn teleurstelling hierover uiten.

Deze Colombianen kunnen spelen, alleen is de rest van het album niet interessant genoeg om mijn aandacht een volledige luisterbeurt te vangen. Elk individueel nummer is relatief sterk te noemen, maar achtereenvolgend verliezen ze hun glans. Er zijn echter te weinig uitschieters zoals het openingsnummer te vinden om de Metalfans.be-stempel van uitmuntend te krijgen. Verzamel je alles wat ruikt naar Deicide, Vader, Hate Eternal en andere kopieën van deze aard, geef No Raza dan gerust een kans. Andere verzamelaars spenderen hun zuurverdiende eurootjes best ergens anders.

Transcending Material Sins kende een release op 20 maart 2020 via Noble Demon.

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?