Samenvatting

Recensie door Srachex op 20/02/2020
  • Uitgebracht door Seasons Of Mist
  • Metalfans score85

Necrowretch wijkt niet af van het gekende pad en brengt met The Ones From Hell een album dat perfect aansluit met het vorige werk: venijnige old-school blackened deathmetal met een furieuze zanger en scheurende gitaren.

Pluspunten

  • Venijnig, vilein, vunzig, voos, vuig en vijandig.
  • Messcherpe gitaren

Minpunten

  • Niet geschikt voor tedere harten

Ik was compleet verrast toen ik Putrid Death Sorcery, het debuut van Necrowretch, voor het eerst hoorde. Dit was in 2013 en zeven jaar later mogen deze drie Franse mannen reeds hun vierde full-length uitbrengen. Destijds mochten ze debuteren op Century Media Records tegenwoordig zijn ze op stal bij Season of Mist. Met veel plezier druk ik op de playknop voor The Ones From Hell.

De kenmerkende vijandigheid waarmee de muziek op de luisteraar wordt afgevuurd, heeft gelukkig nog niet moeten inboeten. Necrowretch brengt een blackened deathmetal (of zeg voor mijn part evengoed deathened blackmetal) die erg old-school aanvoelt. Nummer per nummer uit de doeken doen, is voor deze band overbodig. De muziek die deze Franse band brengt, moet in zijn geheel worden geconsumeerd.

Ook over de eigenlijke muziek kan ik redelijk kort zijn: frontman Vlad beschikt nog steeds over uitzonderlijk venijnige vocalen en deze zijn hierdoor dan ook weer één van de eyecatchers (earcatchers) van album geworden. Veel vocalisten van extreme metalbands kunnen een puntje zuigen aan Vlads vocale uitspattingen. De vocalen worden ondersteund door messcherpe vileine gitaarriffs, dewelke door giftige solo’s worden onderbroken. Het militaristisch tromgeroffel van Ilmar zweept de band met vaste regelmaat goed op, waardoor het gaspedaal meerdere malen stevig wordt ingedrukt. Enkel om ergens na de aanvang van de tweede helft van het album een eerste rust in te lassen met Codex Obscuritas. Voordat je het goed en wel beseft zijn er 38 minuten voorbij getrokken en zijn de acht nieuwe songs gepasseerd. Er wordt dus geen millimeter van de gekende sound afgeweken en The Ones From Hell is hierdoor een perfecte opvolger in de discografie van deze Fransmannen. Er zijn geen excessieve uitspattingen of toevoegingen te bespeuren, want Necrowretch op zich is de uitspatting. Het is beuken en verscheuren of gebeukt en verscheurd worden. Ik kan je dan ook aanraden om je niet verder te verzetten en je te laten meeslepen door de maalstroom aan scheermessen die deze Fransen op je afvuurt.

The Ones From Hell kan aangeraden worden aan eenieder die geniet van voze, venijnig scherpe metal met een stempel van de oude school. Mocht het nog niet duidelijk zijn: Necrowretch brengt geen muziek voor de tedere en liefkozende mensen onder de metalfans, maar is een uitlaatklep voor hen die graag een blasfemische oorlog willen voeren tegen alles wat heilig en rein is. Als je na de afloop van het album als een kaalgeplukte kip na een storm achterblijft, druk je toch gewoon weer op play. Neen?

The Ones From Hell kende een release op 14 februari via Season of Mist.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?