Terrifiant - Terrifiant

Gepubliceerd door voorzitter op 09/02/2020 - 15:23

Samengevat

Er zit toekomst in TerrifianT, maar toch teren ze vooral op het verleden. Ze krijgen zeker een pluim voor de branie en het zelfvertrouwen waarmee ze dat verleden nieuw leven willen inblazen. 

Pluspunten

  • Muzikaal is dit een mooie samenvatting van de heavy metal
  • De gitaarpartijen zijn uitstekend
  • Blij dat er nog steeds bands beginnen met deze muziek

Minpunten

  • De hoge vocalen zullen voor sommigen een taaie brok vormen

Besproken

Matig album
Uitgebracht door: Gates Of Hell Records
Score:70

TerrifianT is een relatief nieuwe heavymetalband uit Brussel met een paar ervaren muzikanten en enkele nieuwkomers. Eén van de gitaristen komt zelfs uit Frankrijk en een andere speelde al kort bij een Franse band. Ze mogen hun debuutalbum uitbrengen bij het Italiaanse Gates Of Hell Records, maar dat is misschien ook geen garantie dat het een fantastisch debuut is.

Muzikaal staat TerrifianT voor klassieke, zeg maar oldschool, heavymetal met knipogen naar Judas Priest en Loudness. Op de momenten dat het gaspedeaal ingedrukt wordt, zit er zelfs wat speedmetal zoals Evil Invaders in. Met die invloeden van Britse en Amerikaanse heavymetal doet TerrifianT wat denken aan Shocker, de band van voormalig After All-zanger Sammy Peleman.

De sterkste troef van TerrifianT zijn de riffs van Slime Valdi en ZZ Slop (de pseudoniemen waarachter de gitaristen zich verstoppen). Zeker als ze tegen elkaar op gaan, levert dat vuurwerk op. De aanhoudende vocalen van Lord TerrifianT zijn zowel een troef als een gesel. Wie van hoge vocalen houdt, kan hier zijn hart ophalen. Wie er niet van houdt zal het geen half nummer uithouden. Er is geen tussenweg. 

Inzake compositie en songopbouw is het allemaal degelijk, maar weinig vernieuwend. Er zit wat Manilla Road en Savage Grace in, maar net zo goed is dit best verteerbaar voor fans van Iced Earth. In de lyrics komen een hele hoop clichés voorbij, met Bed Queen als triest hoogtepunt. Pat Benatar's Heartbreaker is wel een goede zet. De andere hoogtepunten zijn Iron Mountain en Speedline.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?