Samenvatting

Recensie door voorzitter op 22/01/2020
  • Uitgebracht door Eigen Beheer
  • Metalfans score80

A Goat As Our Shepherd is een jonge band met vooral ervaren rotten. Wat ze op deze EP doen met extreme metal, death en thrash is fris en tegelijk volwassen. 

Pluspunten

  • Knappe productie
  • Frisse aanpak van genres waarin alles al eens eerder gedaan is

Minpunten

  • In de lyrics ontbreekt het wat aan originaliteit

A Goat As Our Shepherd, als bandnaam klinkt het al wat extreem en de band zet zichzelf ook in het vakje van de extreme metal. De band ontstond uit de assen van The Reckoning, aangevuld met nieuw en ander oud bloed. Hun eerste EP bevat drie tracks. Bloodshed is de meest extreme, toch in de zang. Die gaat van klassieke grunts met licht een beetje grind-korrel naar huilende, haunting screams. Ook de drummer duwt sommige stukken in de richting van het extreme, maar dat mag naar mijn smaak nog wat harder. In de gitaarstukken is het allemaal net iets minder extreem, met klassieke elementen uit death, thrash en zelfs doom. Producer Yarne Heylen zorgde ervoor dat alles netjes opgenomen en gemixt werd en geeft veel tijd en ruimte aan bv. een knappe gitaarsolo in Bloodshed.

Op Awakening The Martyr is het in de intro ook al de drummer die het meest in de richting van het extreme gaat. De gitaren zorgen voor een volle, warme death-sound met hier zelfs wat melodie in, zoals Amon Amarth dat ook doet op zijn jongste albums. Een heel catchy deathmetal-track die geen seconde verveelt.

In Memory Of Humanity drijft op snelle en agressieve thrash die uiteraard een beetje aan Slayer doet denken. De gitaarsolo’s halen de vaart uit deze track en krijgen zo misschien net iets te veel aandacht. Een pluim voor de zanger en producer om de grunts tegelijk brutaal te maken en dat ze toch perfect te volgen zijn.

Op de lyrics zit nog wat winstmarge als de clichés zouden omzeild worden, maar in het beoogde genre is dat doorgaans geen punt. Deze EP smaakt vooral naar meer. Zowat alles zit goed, maar muzikaal mag het zeker nog wat extremer. Laat dat volledige album maar komen!


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?