Samenvatting

Recensie door Srachex op 05/12/2019
  • Uitgebracht door Nuclearblast Records
  • Metalfans score80

Strigoi leunt erg hard tegen Vallenfyre aan, waardoor Abandon All Faith een logische evolutie van Fear Those Who Fear Him is. Abandon All Faith is een degelijk album zonder experimentele uitspattingen in de lijn van Mackintosh eerder werk.

Pluspunten

  • Voelt vertrouwd aan
  • Degelijke productie, degelijke songs

Minpunten

  • Geen echte uitschieters

Strigoi is de nieuwe band van Greg Mackintosh, de gitarist bij Paradise Lost en zanger/gitarist van het ter ziele gegane Vallenfyre. Mackintosh wist Chris Casket (basgitaar bij Vallenfyre (live), Eastern Front en Devilment) aan te trekken. Maar ook achter de drumvellen ging hij het niet ver zoeken en vond Waltteri Väyrynen, zijn maatje van Paradise Lost en Vallenfyre, bereid de stokjes ter hand te nemen.

Vlak na het heengaan van Vallenfyre in 2018 kondigde Mackintosh al de formatie van Strigoi aan. Hoewel er toch enkele verschillen tussen beide bands te vinden zijn, voelt het toch erg vertrouwd aan. Strigoi leunt erg hard tegen Vallenfyre aan, wat niet verwonderlijk is gezien beide bands quasi dezelfde bandleden hebben. Ik kan dan ook met de deur in huis vallen en de conclusie maken dat Abandon All Faith een logische evolutie van Fear Those Who Fear Him (2017) is. Net zoals bij de voorgenoemde band zijn de nummers op Abandon All Faith eerder aan de korte kant, wat het albumgevoel versterkt. De meeste nummers gaan hierdoor gewoon in elkaar op.

Greg beschikt nog steeds over een goed in het gehoor liggende rauwe grunt. De vocalen zijn prominent aanwezig in de mix, maar toch zijn het vooral de snaarinstrumenten die de hoofdrol vertolken. Strigoi speelt geen pure deathmetal: de doomy invloeden van de hoofdband zijn voluit aanwezig, maar ze vertoont ook enkele raakvlakken met andere genres. Snuifje punk, snuifje black, snuifje grindcore. Exact wat Mackintosh beloofde met de formatie van deze band.

We kunnen over Abandon All Faith kort zijn. De eerdere werken van Mackintosh worden niet verloochend, doch weet hij zich te evolueren. Het album kent nergens experimentele uitspattingen – op het titel nummer na dat een beetje aan het moderne Behemoth doet denken. Fans van Gregs vorige bands doen er goed aan om dit schijfje eens aan de verplichte luisterbeurt te onderwerpen.

Abandon All Faith kende een release op 22 november bij Nuclear Blast Records.

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?