Samenvatting

Recensie door voorzitter op 16/09/2019
  • Metalfans score78

MWOBHM zou ook kunnen staan voor de New Wave Of Belgian Heavy Metal (ipv die British). Met een band als Enchantress speelt ons land mee met de grote jongens. 

Pluspunten

  • De stem van Jochen Mouton is een verrassing en zou zelfs nog meer aandacht mogen hebben
  • Klassieke heavymetal met geregeld een moderne twist, o.m. in het drumwerk

Minpunten

  • Productioneel laat Enchantress hier nog wat punten liggen

Nu Judas Priest afscheid heeft genomen, is er inzake classic heavy metal nood aan vers vloed. In eigen land zorgt Enchantress daar voor. Hun nieuwe EP Power is een fraai visitekaartje met oldschool heavymetal en een paar verrassende wendingen. 

Jochen Mouton is de eerste verrassing. Wat een stem. Niet de nieuwe Rob Halford of Bruce Dickinson, maar hij zou die twee wel waardig kunnen vervangen. Met die krachtige stem en die zuinige hoge uithalen doet Enchantress bij momenten denken aan Hunter en Witchlords, twee andere Vlaamse bands die met één been in het verleden staan. Muzikaal zit alles op de juiste plaats. Je hoort klassemuzikanten die mooi rond de clichés heen fietsen en geregeld het groepsgeluid opleuken met een moderne of onverwachte twist. De track Power heeft bijvoorbeeld een AC/DC-momentje en Architects Of Fear doet soms wat denken aan de powermetal van FireForce. De refreinen kan je meestal direct meebrullen, zoals op Cradle Of Life en Time Will Tell. The Lost Soul heeft de opbouw en de gitaarsolo's om een heerlijke powerballad te zijn in de traditie van The Scorpions, maar krijgt hier een venijnig midtempo-jasje. Het verveelt voor geen moment. Fans van Iron Maiden, Judas Priest, Helloween en Iced Earth zullen zeker hun hart ophalen op deze Power.

Productioneel laat Enchantress op deze EP nog wat punten liggen. Het is allemaal mooi opgenomen, maar de mix en het gebrek aan rustpunten maakt het nogal druk.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?