Samenvatting

Recensie door Wim Guillemyn op 29/06/2019
  • Uitgebracht door Eigen Beheer
  • Metalfans score78

Old School Heavy Metal zoals het moet zijn.

Pluspunten

  • Goede sound en songs
  • Sterke vocals
  • Mooi artwork

Minpunten

  • Zeven songs is wat aan de korte kant

Hunter is het debuut van een Belgische band die ontstond in 2016 maar waar geroutineerde muzikanten in zitten die hun sporen verdienden bij o.a. Crusader, Monster Joe en Ozborn. We vinden er Dries Deturck (drums), Joost Vlasschaert (gitaar), Thomas Abeel (gitaar), Jeroen Wauters (bas) en David Walgrave (vocals) in terug. Ze brengen ‘old school’ Heavy Metal. Ik denk dan aan bands zoals Judas Priest, Iron Maiden of Saxon.

Opener Dominion begint donker en theatraal vooraleer van jetje te geven. Het nummer heeft wat doom elementen maar evenzeer doet de zang in de hogere regionen wat denken aan Bruce Dickinson. Infiltrator raast voorbij als een logge trein die op hol geslagen is. Een leuke bridge luidt de solo in. De zang zit hier wat in overdrive en persoonlijk vind ik dat net iets minder dan op de vorige en de daaropvolgende songs. Het is eerder een kwestie van smaak want hij zingt eigenlijk wel heel sterk. Then Comes the Night begint met een gitaarthema dat zo uit het brein van Steve Harris had kunnen komen. De song gaat over Jack The Ripper maar dan gezien vanuit diens eigen perspectief. Ook de albumcover lijkt mij trouwens een verwijzing naar de man. Op Underground bezingt David Walgrave hoe iemand de mensen naar de onderwereld wil lokken. Machtig hoe hij in het refrein de sfeer van de onderwereld oproept. No Man’s Land gaat dan een beetje richting Ozzy Ozbourne uit en heeft een mooi refrein dat met veel emotie is gezongen. The Knight of the Black Rose is een verhalend en indrukwekkend episch muziekstuk over Lord Soth uit de Dragonlance series. Net zoals Iron Maiden slagen ze erin om die epische sfeer geloofwaardig en beeldend neer te zetten. Glorious sluit, na zeven songs, krachtig en vinnig het album af.

Qua debuut is dit album geslaagd te noemen. Er zitten interessante songs tussen en de zang is ook prima. Het songmateriaal is meer dan degelijk en old school heavy metal. Niet vernieuwend maar live moet dit toch de nodige gensters kunnen slaan. Ik zou zeggen geef ze een kans op de podia doorheen het Vlaamse land.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?