Exoto - Absolution In Death

Samengevat

Deze Absolution In Death verschilt voor een stuk van de demos van Exoto die zopas werden heruitgebracht, maar dat maakt deze nieuwe EP niet minder oldschool. Ook wie trouw blijft aan zijn muzikale ideeën kan evolueren.

Pluspunten

    • Loepzuivere productie
    • Oldschool deathmetal, maar met een zuinige, moderne twist

Minpunten

    • Nauwelijks minpunten.

Eindoordeel

80

Exoto is een Vlaamse deathmetallegende die nieuw leven werd ingeblazen door de oorspronkelijke zanger Chris. Na een geslaagde reünie wou hij doorgaan en daarom verzamelde hij nieuwe bandleden. De nieuwe EP Absolution In Death, uitgebracht door Dead By Dawn Records, komt er na heel wat interesse van oldschool-deathmetalfans uit binnen- en buitenland. En oldschool is het geworden: snel, agressief, nerveus van tempo wisselend en heel technisch. Er zit hier en daar zuinig een moderne twist in de vijf tracks, maar de spirit en de vibe van de oude dagen primeert toch.

De brutale vocals van Chris zijn heel goed en ze zitten ook mooi in de mix. De hele mix is glashelder en mooi geproportioneerd zodat je elk instrument er makkelijk uithaalt, wat in de begindagen van de deathmetal veel minder evident was. De gitaarsolo’s op Consumed By Insanity zijn meesterlijk in de spotlight gezet. Een songtitel als Liquefy Your Enemies doet toch even de wenkbrauwen fronsen als we ons dat visueel proberen voor te stellen, maar voor wie genoeg horror gezien of legendes gelezen heeft mag dat geen probleem zijn. When No Dreams Remain is hondsbrutaal, net als Floating (To Hell) dat start als het betere werk van Memoriam om dan toch het eigen geluid te omarmen. Deze track wordt opgedragen aan Bret Hoffmann van Malevolent Creation. De beste tracks zijn When No Dreams Remain en de afsluitende titeltrack Absolution In Death.

Er zal altijd discussie zijn of je een oude band nieuw leven moet inblazen of dat je beter op je lauweren kan rusten. Deze EP bewijst dat het verhaal van Exoto nog niet uitverteld hoeft te zijn.

 

Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?