Samenvatting

Recensie door Wim Guillemyn op 22/03/2019
  • Uitgebracht door Polderrecords
  • Metalfans score80

Cowboys and Aliens is alive & kicking. Hun album is een snedig en goed gebouwd stoner album met internationale allures.

Pluspunten

  • Sterk groepsgeluid
  • Goede vocals
  • Snedig gitaarwerk en een strakke ritmesectie
  • Bijpassend artwork

Minpunten

  • Niet meteen een minpunt opgemerkt

Sedert hun korte hiatus tussen 2006 en 2011 bracht Cowboys & Aliens reeds enkele ep’s uit. Het werd dus hoog tijd voor meer. En zo is er nu hun vijfde langspeler die in maart uitkwam via Polderrecords. Het label deed zijn best onlangs bij de partyrelease in De Kelk te Brugge maar de plaat zelf is ook meer dan geslaagd.

Met opener Soaking gooit Cowboys & Aliens er meteen de beuk in. Het is een vinnige track met strakke riffs, fijne vocals en een pulserende ritmesectie die je meteen wakker schudt. Ze zijn gelukkig hun streken nog niet verleerd. Maar dat had ik nu ook niet meteen verwacht. Op Still in the Shade krijg je nog wat meer vette riffs en baslijnen te horen. De licks van John Pollentier zijn hier ook goed geplaatst. Sheep Bloody Sheep heeft een leuke intro en knappe overgangen. Ook hier is het zangwerk van Henk V. weer top. Een nummer dat het ook live goed doet vind ik persoonlijk. Take A Good Look Around begint met prachtig drumwerk. Die drumlijn met zijn breaks en beats wordt grotendeels doorgetrokken doorheen de song. Het is één van de langzamere songs. Maar het is daarom nog geen ballad geworden. Ook het titelnummer Horses of Rebellion is een leuke track. Snedige riff, strak bas- en drumwerk en een fijn gezongen refrein. Ook het iets donker klinkende Hollow kan mij behoren. Afsluiter Splendid Isolation is een kort nummer zonder drum met een gitaar dat op chorus drijft. Kort en bondig kan soms ook voldoende zijn.

Horses of Rebellion is een heel fijn album. Cowboys & Aliens klinkt als band sterk, degelijk en strak. De songs zijn heel genietbaar en bieden genoeg afwisseling om te blijven boeien. Een sterk album van een band die je beslist ook eens live aan het werk moet zien.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?