Deserted Fear – Drowned By Humanity

Samengevat

Het vierde album van Deserted Fear is opgebouwd rond sterke, melodieuze gitaarriffs. Door gebrek aan variatie lijken de meeste songs op elkaar en is het moeilijk om je aandacht gedurende de volledige lengte van het album aan te houden.

Pluspunten

    • Sterke gitaren

Minpunten

    • Weinig variatie
    • Liedjes lijken op elkaar

Eindoordeel

69

Deserted Fear

  • Death metal
  • 2007
  • 0

Dit is mijn eerste kennismaking met Deserted Fear, een death metal trio uit Duitsland. Sinds 2007 zijn de drie heren aan het werk en Drowned By Humanity is hun vierde album. Het grote Century Media Records zag potentie in de band en na twee albums mochten de Duitsers in 2016 een contract bij hen tekenen.

Drowned By Humanity start met een cinegrafische intro om over te gaan in All Will Fall – de death metal starter van het album, zeg maar. Melodieuze gitaarriffs staan centraal in dit lied en al gauw zal duidelijk wezen dat dit de rode draad doorheen het gehele album zal zijn. Zanger Manuel Glatter heeft (voor een moderne death metal band) een zachte, goed verstaanbare grunt.

Hoewel het Duitse trio weldegelijk over de juiste capaciteiten beschikt om interessante muziek te schrijven, krijg ik toch het gevoel dat er misschien meer in had kunnen zitten. Het is allemaal net iets te braaf, niet venijnig genoeg. Het album start sterk en met overtuiging, doch kan het mijn aandacht niet de gehele albumlengte vangen. Hiervoor is er net te weinig variatie in de muziek ondergebracht.

De dualiteit uit zich in het volgende: de songs steken goed ineen en zijn opgebouwd rond sterke gitaarriffs, doch lijkt het geen 48 minuten te kunnen boeien. Dit is een moeilijk gegeven. Door het gebrek aan variatie klinkt het als geheel wat repetitief. De eerste helft van het album start sterk en enthousiast, maar de heren weten deze lijn niet tot het dertiende nummer door te trekken.

Deserted Fear probeert met man en macht om zich uit de underground death metal scene te vechten. Ik betwijfel of dit met Drowned By Humanity gaat lukken. Indien je je death metal graag iets lichter en melodieuzer hebt, raad ik je eerst een flinke luisterbeurt aan vooreerst je tot de aanschaffing van het kleinood overgaat.

Drowned By Humanity komt uit op 8 februari via Century Media Records.

 

Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?