Fleddy Melculy - Live @ Graspop Metal Meeting '18

Gepubliceerd door voorzitter op 29/12/2018 - 15:05

Samengevat

Dit live-album van Fleddy Melculy toont een band op het toppunt van zijn kunnen. Het toont dat alle nummers van de grappigste metalcoreband van het land ook live prima overeind blijven, wat we eigenlijk al wisten.

Pluspunten

  • Heel eerlijke live-opname
  • Alle bekende tracks zijn aanwezig. Dit had ook een (vroege) greatest hits kunnen zijn.

Minpunten

  • Nauwelijks minpunten.
  • Een nog onuitgegeven track of een welgemikte cover zou leuk geweest zijn

Besproken

Matig album
Uitgebracht door:
Score:72

Deze Live @ Graspop Metal Meeting '18 is vooral een leuk aandenken voor wie erbij was of erbij had willen zijn, als zoethoudertje tot er een nieuw studio-album is. Het is voorts een heel eerlijke registratie van een live-show van de Nederlandstalige metalcore-act Fleddy Melculy. Als extraatje bij De Kerk Van Melculy, het eerder dit jaar verschenen studio-album, zaten reeds enkele live-registraties van de bekendste Fleddy-tracks op Beerputrock in Beerzel, maar hier krijg je de volledige live-set. De fans kennen de lyrics intussen uit het hoofd en de muzikanten spelen heel degelijke versies van de nummers. T-Shirt Van Metallica, het nummer waar het allemaal mee begon, werd opgespaard tot het einde, ook al ging er dan een en ander fout bij de opnames. Al valt dat laatste behoorlijk mee.

Dit live-album is in de eerste plaats een bevestiging van al het goede dat al over Fleddy Melculy gezegd werd. Graag hadden we er ook een stukje toekomst op gehoord (een nog onuitgegeven track) of een stukje verleden (een welgemikte cover die ons iets meer vertelt over waar deze band zijn inspiratie haalt). Maar ook hiermee zijn we al best tevreden.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?