Samenvatting

Recensie door voorzitter op 08/10/2018
  • Metalfans score83

Gama Bomb laat met Speed Between The Lines horen dat ze momenteel tot de top behoren in het genre van de speedthrash. Onze eigen Evil Invaders zijn ook goed in dit genre, maar deze Ieren staan nog een stuk verder en horen thuis op de grotere festivalpodia in België en de rest van Europa.

Pluspunten

  • Stevig en snel, zonder compromissen
  • Puike productie, al heb je niet altijd door dat er twee gitaristen zijn
  • De klassieke valkuilen van de speedmetal worden (meestal) vermeden

Minpunten

  • De lyrics en songtitels op dit album zijn minder grappig dan op hun eerder werk
  • Het drummen mag nog iets gevarieerder om dan echt elke metalfan te kunnen boeien

Met Speed Between The Lines heeft het Ierse Gama Bomb de grenzen van hun thrash-act nog wat opgerekt. Zoals de titel al laat vermoeden gaat het hard en snel op dit album, zodat je dit net zo goed fast-thrash of speedmetal zou kunnen noemen. Openingstrack Give Me Leather kan nog niet helemaal overtuigen, vanwege de klassieke fouten die gemaakt worden zodra een metalband de grenzen van de snelheid opzoekt: het ritme wordt te eentonig. Maar vanaf het tweede nummer op dit album is het wel raak. A Hanging heeft dezelfde snelheid, maar dan gecombineerd met compacte koortjes, solo's die de track niet stilleggen en krachtige vocalen met heel schaars gedoseerd nog wat hoge uithalen. 

Die succesformule houden ze bij Gama Bomb een hele tijd aan, toch al zeker op 666teen en de heerlijke meezinger Bring Out The Monster. De baslijnen worden net iets dikker geschilderd als Lemmy wordt geëerd met Motorgeist. Daarna wordt de fun opzijgeschoven voor een portie maatschappijkritiek op We R Going To Eat U (arm en rijk die steeds verder uit elkaar groeien), Stay Rotten (social media), Alt-Reich (rechts-conservatieven) en World Gone To Hell (milieuproblemen). De liefde van deze band voor alles uit de jaren '80 wordt op dit album muzikaal en tekstueel gekristalliseerd in de track Kurt Russell

 


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?