Samenvatting

Recensie door voorzitter op 25/10/2017
  • Uitgebracht door Eigen Beheer
  • Metalfans score88

Het wordt hoog tijd dat Vlaanderen de vrolijke hardrock van The Dirty Denims ontdekt. Maar weinig andere bands brengen hun hardrock zo snel en catchy.

Pluspunten

  • Snelle hardrock met een eigen gezicht en respect voor het verleden

Minpunten

  • Geen minpunten te vinden

The Dirty Denims zijn terug. In België hebben we daar voorlopig nog weinig boodschap aan, want hier moet het nog allemaal beginnen voor deze Nederlandse hardrockband. Maar ze zijn er dus even tussenuit geweest en albumtitel Back With A Bang maakt duidelijk dat het geen terugkeer met stille trom wordt.

 

Deze twee dames en evenveel heren brengen wat ze zelf noemen ‘happy hardrock’. Vlotte female-fronted hardrock die het beste van AC/DC en punkrock samenbrengt. Als referenties dienen o.m. Airbourne, Thundermother, The Datsuns, The Donnas en The Darkness.

Waar ze bij The Dirty Denims de mosterd gehaald hebben, is niet moeilijk te achterhalen. Bad Reputation is een cover van Joan Jett & The Black Hearts en dat nummer laten ze dan nog eens eindigen met een ‘Hey Go, Let’s Go’ van The Ramones. Voorts lijken een heleboel riffjes uit het verzamelde werk van AC/DC te komen en ook Lemmy krijgt van de Denims nog een eresalut in Loud Stuff, door een paar keer zijn strijdkreet "Everything Louder Than Everything Else" te herhalen in de tekst. Maar ze hebben ook een eigen smoel. Gotta Run en One Way Ticket zijn klassiekers in wording. Ook Make Us Look Good, een hart onder de riem voor de concertfotografen, is catchy as hell. De Denims sluiten het album af met We Want More, met op het einde inderdaad het publiek van Lowlands dat om meer schreeuwt. Een mooie knipoog zoals deze band er wel meer in huis heeft.

Het is jammer dat we deze band uit Eindhoven nog niet veel vaker zien in België. In ons landje geraakten The Dirty Denims nog niet verder dan passages op Akkerpop in Meer en Sjock in Gierle, terwijl ze in Nederland en Duitsland wel vlot aan de bak komen. Als je weet dat Thundermother met weinig promotie volle zalen trekt in Vlaanderen, moet dat met The Dirty Denims ook lukken.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?