Samenvatting

Recensie door voorzitter op 14/10/2017
  • Uitgebracht door Napalm Records
  • Metalfans score85

Feed Me Violence klinkt volwassener en gevarieerder dan voorganger Pulses Of Pleasure. Behalve voor razende riffs is er nu ook plaats voor wat meer emotie. 

Pluspunten

  • Evil Invaders zijn nog steeds de beste speedy thrashband van het land
  • Er is wat tijd en plaats gemaakt voor variatie

Minpunten

  • Dit album heb je wel heel snel helemaal beluisterd. Een paar extra tracks zouden niet misstaan hebben

Evil Invaders heeft zich met zweet en talent naar de top van de Europese speed- en thrashmetal gewerkt. Deze band uit Leopoldsburg is bijna constant op tournee in binnen- en buitenland en als ze dat niet zijn, zijn ze aan het opnemen. Ze nemen nauwelijks de tijd om op adem te komen en zo klinkt ook hun tweede full-album Feed Me Violence. Het moet nu allemaal gaan gebeuren en dit album is de sleutel die de poort moet openen.

Single As Life Slowly Fades kan je nog kennen van de EP In For The Kill die vorig jaar als tussendoortje werd uitgebracht. Voorts doen de Invaders waar ze al zo goed in waren: thrashen met de duivel op de hielen. Maar af en toe laat de band op Feed Me Violence wat tijd en ruimte voor een knappe gitaarsolo, zoals op Broken Dreams In Isolation, of mag er al eens een lange intro langskomen, zoals op Oblivion en Among The Depths Of Sanity. Ook een makkelijk mee te zingen refrein gaan de Invaders deze keer niet uit de weg. Lessen die ze hoogstwaarschijnlijk geleerd hebben door het vele touren. Het instrumentale Shades Of Solitude laat horen dat de band meer in huis heeft dan het afhaspelen van snelle riffs.

Het gemiddelde tempo ligt desondanks minstens zo hoog als op voorganger Pulses Of Pleasure uit 2015. De negen tracks doen denken aan het vroege thrashwerk van Slayer, Kreator en Metallica. Ook al omdat zanger Joe minder vaak en minder hoog uithaalt met zijn stem dan op Pulses. Hier komt hij qua stemgeluid dichter in de buurt van Rob Halford ten tijde van Judas Priest’s Painkiller. Hij gebruikt zijn stem deze keer meer strategisch dan als extra instrument.

Als geheel klinkt dit album gevarieerder en meer volwassen dan Pulses. Maar evengoed is het een rauw rammen, shredden en beuken, zoals op titeltrack Feed Me Violence of nog op Anger Within. Feed Me Violence zal voor Evil Invaders het pad effenen naar nog grotere podia en nog grotere festivals, in nog meer landen.

Je kan Evil Invaders begin december aan het werk zien als ze samen met King Hiss als guest mogen opdraven voor de Belgische tour van Channel Zero in Hasselt, Gent, Leuven, Antwerpen en Kortrijk.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?