Samenvatting

Recensie door Joep Dominicus op 19/02/2017
  • Uitgebracht door Century Media Records
  • Metalfans score70

Firewind blijft trouw aan hun typische sound, maar zal zo weinig nieuwe zieltjes voor zich winnen.

Pluspunten

  • Uitstekend gitaarwerk

Minpunten

  • Weinig vernieuwend

Zo’n vijf jaar na het vorige album Few Against Many zijn de Griekse power metallers van Firewind terug met Immortals. De bands bekendste lid - gitarist Gus Gbracht in de tussentijd maar liefst twee soloalbums uit en toerde opnieuw met Ozzy Osbourne. Is er in de tussentijd echter veel veranderd aan de sound van Firewind?

De grootste verandering is wellicht dat de band een nieuwe zanger heeft. Henning Basse (ex-Metalium, Sons Of Seasons) toerde in 2007 al even met de band en is nu dus de vaste vervanger van Apollo Papathanasio, die sinds 2006 bij Firewind zong. Hij heeft misschien een iets minder karakteristieke stem dan zijn voorganger, maar is niettemin een uitstekende zanger.

Voor de rest zijn er op deze plaat niet veel verrassingen te horen. De band doet waar ze bekend om is zonder al te veel veranderingen. Gelukkig zijn de muzikanten stuk voor stuk vakmannen die weten waar ze mee bezig zijn. Vooral Gus G laat op nummers zoals het korte instrumentale titelnummer en het agressieve Warriors And Saints horen waarom hij tot de top binnen dit genre behoort.

De band blijft dus keurig binnen haar comfort zone. Slechte nummers zijn er niet te vinden, maar een beetje meer experimenteren had zeker geen kwaad gekund. Fans kunnen deze plaat gerust aanschaffen, maar volgende keer zou ik toch graag wat meer vernieuwing horen.


Metalfans.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?